Lammeskank med linse
Lørdag kveld, en lang helg foran oss og en tv kveld med Eurovision Song Contest. Bli det et «Monster» kveld for Norge eller bli det Australia «tonight»? Ikke lett og bestemmer meg om hvem jeg heia for. Vi vet ikke hvem som vinner men en ting er sikkert – kveldens måltid hos oss scoret høyt! Godt fra bunnen av og enkelt råvarer. Kan det bli et bedre start på kvelden?
Lamb Shanks with Lentils
Saturday evening, a long weekend ahead and a TV evening with Eurovision Song Contest. Will it be a “monster” evening for Norway, or will it be Australia “tonight”. It’s not easy to decide on who I will be voting for. We don’t know who will win, but one thing is for sure – tonight’s dinner got a high score! Good from the ground up and simple ingredients. Can there be a better start to the evening?
FREMGANGSMÅTE
- Ha olje i en stor gryte og varm opp.
- Tilsett lammeskank og brun på alle sidene. Fjern og legg til siden.
- Skrell løk og gulrøtter. Hakk løk, gulrøtter og selleri i jevn biter.
- Fres løk, gulrøtter og selleri i samme gryte til løk er mykt. Ha tilbake lammeskanker og tilsett kyllingkraft og 250 ml vann. Sett på lokk og kok opp.
- Sette ned temperaturen og småkoke 1 timer.
- Tilsett linse og småkoke 30 minutter til med lokk.
- Fjern lokk etter 30 minutter og kok ned ca. 30 minutter til.
- Tilsett presset saft fra halve sitron og 4 ss hakket bladpersille.
INGREDIENSER
=6 personer
Hva du bør ha i skapet fra før:-
2 ss olivenolje
2 laubærblad
Kjøp:-
6 lammeskank
1 løk
3 stang selleri
2 gulrøtter
Fersk sitron
Bladpersille
750 ml kyllingkraft
250 gram brun linse