Blåskjell med chili lime dressing
En favoritt rett til å ta med oss til kurv fest har vært disse blåskjell. Det overraske begge i utsynet og i smaken. Det er rett og slett spennende på alle måte. Noen er skeptisk å spiser blåskjell men jeg kan presisere at skjell som vi kjøpe gjennom ordinære salgskanaler er trygge å spise!
Mussels with chilli lime dressing
A favourite of mine ta take to a «bring a plate» party has been these mussels. They are a surprise both to the eye and to your taste buds. They are in short – surprising. Some are unsure when it comes to mussels but I can underline that the mussels we buy through ordinary channels in the shops are safe to eat!
FREMGANGSMÅTE
- Kok opp 3 dl vann i en stor kjele tilsett hvitvinseddik.
- Tilsett blåskjell. Sett på lokk og kok til blåskjell åpner seg. Ca. 5 minutter.
- Sil og kast uåpnet blåskjell. Avkjøl.
- Løsne muskel fra skjell og kast halve skjell.
- Anrett muskel i halve skjell på serveringsfat.
- Finhakk 3 ss koriander blader. Press saft av lime.
- Bland sammen dressing – tequila, chilisaus, lime og koriander, gjerne rist i glass med lokk.
- Ha dressing over blåskjell og servere.
INGREDIENSER
= 6 personer
Hva du bør ha i skapet fra før:-
3 ss tequila
2 ss hvitvinseddik
Kjøp:-
1 nett blåskjell
60 ml søt chilisaus
3 fersk lime
Fersk koriander