Andebryst med appelsinsaus, jordskokk og shiitake
Hvordan var din lørdags kveld? Lørdag er den kveld man må bruke tid til en hjemmelaget middag, laget fra bunn av. For vanlig folk med en vanlig ni til fem arbeids dag er lørdag den kvelden til å nyte og kose. Som med alle oppskriftene mine, middag trenger ikke være komplisert, og trenger ikke ta unødvendig tid heller. Jeg liker ikke til bortkaste tid på kjøkkenet, uansett det er mitt favoritt sted å være. Med god planlegging og innkjøp, en fest måltid trenger ikke ta nødvendigvis mye tid å forbereder. Andebryst er en favoritt hjem hos oss og sammen med den delikat nøtter smak av jordskokk er den helt nydelig. Bruk tid til pynte bord og. Jeg har brukt Royal Copenhagen og Georg Jensen fra Glass Thomsen – Danish design er kul.
Duck breast with orange sauce and Jerusalem artichoke
How was your Saturday evening? Saturday is the evening we should use our time for a homemade meal, made from scratch. For ordinary people with a nine to five job, Saturday is the evening to enjoy yourselves. As with all my recipes, a meal does not have to be complicated, and does not need to take unnecessary time either. I don’t like to waste time in the kitchen, regardless of it being my favourite place. With good planning and shopping, a great dinner does not need to take too long to prepare. Duck breast is a favourite of ours at home and together with the delicate nutty taste of Jerusalem artichokes it is delicious. Use time to lay out the table too. I have used Royal Copenhagen and Georg Jensen from Glass Thomsen– Danish design is cool.
FREMGANGSMÅTE
1. Varm ovn til 180 grader.
2. Snitt skinnet av andebryst. Legg på en kaldt stekepanne. Snu på plate og kok med skinn siden ned til gylden. Snu en gang og brun bak siden. Fett kan du fjerne underveis. Dekk med aluminiums folie og legg i ovn få steking gjennom mens du forberede resten.
3. Skrell jordskokk og poteter. Kutt i jevn stor biter.
4. Skrell hvitløk og press med baksiden av kjøkken kniv.
5. Varm litt smør og olje i samme stekepanne med hvitløk. Tilsett jordskokk. Rør ofte. Etter 10 minutter tilsett poteter. Fortsett å rør ofte. De skal være Kokt men ikke særlig brunet.
6. Skrell og fin hakk sjalottløk.
7. I en gryte varm opp 1 ts sukker med 3 dl fersk presset appelsin juice. Tilsett Kylling kraft, 50 gram smør og sjalottløk. Kok opp til nesten halvert.
8. Riv sopp i mindre biter og ha i panne med poteter. Kok alt sammen til mykt. Kast hvitløk og fjern grønnsakene. Legg til siden.
9. I samme panne ha opp sukker og hvit balsamico. Rør om til et karamelliserte konsistens. Ha tilbake grønnsakene og hold varm.
10. Kok opp et kjele med vann. Tilsett rosenkål for maks. 2 minutter. Sil.
11. Hakk 4 ss bladpersille og tilsett sausen.
12. Fjern andebryst fra ovn og kutt i strimler. Ha noe jus rett opp i sausen.
13. Anrett grønnsakene på tallerken, topp med strimler andebryst og dryss med Saus.
Servere med kokt rosenkål.
INGREDIENSER
= 6 personer
Hva du bør ha i skapet fra før:-
Olivenolje
1 ts sukker + 1 ts
50 ml Hvit balsamico eddik
Meierier smør
2 hvitløksbåter
Aluminiumsfolie
Kjøp:-
4 stor andebryst
Små ny poteter ca 500 gram
Pose Jordskokk ca 250 gram
Beger eller pose shiitake sopp ca 250 gram
Beger eller pose fersk rosenkål
3 fersk appelsiner
1 sjalottløk
Bladpersille
100 ml Jacobs kylling kraft