Andebryst med rotgrønnsaker, kantareller og fløtesaus
Og da var det mandag igjen. Helgens høydepunkt var middag på lørdag som vi nyttet med god stemning. And er en nydelig råvarer og heldigvis er lett å få tak i. Av og til jeg steke en hel and, men det bli i sommer og på ute grill. Med en hel fugl er det mye gris og hvem har tid til rengjøre stekeovn etterpå? Dermed er en bryst veldig lettvint. Bli det andebryst til dere i helgen da?
Duck breast with root vegetables and cream sauce
It is Monday again. The weekend’s highlight was dinner on Saturday. Duck is a delicious ingredient and luckily, easy to get a hold of. Now and again, I will roast a whole duck, but that will be in summer and outside. With a whole bird there is a lot of grease and who has the time to clean the oven afterwards? A duck breast is really much easier. Will you be having duck breast this coming weekend?
FREMGANGSMÅTE
1. Varm ovn til 180 grader
2. Skrell gulrøtter, pastinakk og poteter. Kutt i strimler.
3. Ha kuttet grønnsaker i en ild fast form med kantareller. Dryss med salt, pepper,
1 ss timian blader og et par god klunk oliven olje.
4. Dekk med aluminiumsfolie og stek i ovn i 30 minutter.
5. Kutt dypp snitter i andebryst skinn. Krydre med salt og pepper.
6. Legg andebryst, skinn siden ned i en kaldt stekepanne. Sett på høy varme og stek til andebryst er brun. Snu og brun på motsatte side. Hvis det er mye fett i stekepanne, kast den.
7. Pakk andebryst inne i aluminiumsfolie og legg i ovn 15 minutter.
8. Kok opp en kjele med vann.
9. Skrell og finhakk sjalottløk. Tørk litt av stekepanne med papir og fres sjalottløk noe Minutter. Tilsett 125 ml kylling kraft og kok ned til ca 50% på høy varmen. Tilsett 2 dl
Fløte. Småkoke.
10. Ha asparges i kokende vann. Kok 1 minutt. Sil og skyll i kaldt vann.
11. Skjær andebryst i skiver.
12. Anrett grønnsakene på tallerken med andebryst, asparges og fløtesaus.
INGREDIENSER
= 2 personer
Hva du bør ha i skapet fra før:-
Maldon Salt
Pepper
Olivenolje
Aluminiumsfolie
Kjøp:-
2 stk andebryst
2 stk pastinakk
Regnbue gulrøtter
Asparges
Poteter
1 sjalottløk
Fersk timian
50 gram kantareller
250ml Jacobs kyllingkraft
3dl kremfløte