Appelsin ostekake
Fra gårsdagens matlagingskurs med hele 11 tapas retter, var det vanskelig å plukke ut en favoritt. Jeg tror denne flinke damer gruppen kommer til gjentar mange av det rettene jeg lærte de. På plass nummer to, var min «portuguese bolinhos de bacalhau», Bacalaoboller med hvitløksmajones en stor suksess. Med en fin hårstrå var appelsin ostekake laget i søte små shot glass porsjoner, vinneren. Etter så mange retter tenkte jeg at en bittelite dessert passet. Men det var jammen bra at flere var laget for det holdte ikke med bare en. Obs. Til en vanlig rundt form kake, som oppskriften indikere, kaken bør ha tid til sette seg, helst overnatt. Det trenger du ikke for shot glass porsjoner.
Orange Cheesecake
From yesterday’s course with 11 tapas courses, it was difficult to pick out a favourite. I believe that this clever group of women will repeat many of the recipes I taught them. In second place, my portugese “bolinhos de bacalhau”, Bacalao balls with garlic mayonnaise was a huge success. By a fine hair, my Orange Cheesecake, made in sweet little shot glass portions was the winner. After so many dishes, I thought that a tiny desert was appropriate. However, luckily they made many extras, because one was not enough. Note, for an ordinary round cake form, as the recipe indicates, the cake should have time to set, preferably overnight. You do not need so much time for the shot glass porsjons.
FREMGANGSMÅTE
Dag 1:-
1. Smelt 50 gram smør.
2. Knus kjeks.
3. Blend sammen kjeks, 2 ss sukker, salt, kanel og smør, gjerne i kjøkken maskin med kniver til
en fin deig.
4. Spray bunn av rund form med formfett og spre massen utover bunnen. Legg i kjøleskapet mens
du lager fyll.
5. Pisk fløte stiv.
6. Del vaniljestang i to på langs og skrap ut frø.
7. Fin riv skallet fra halve appelsin.
8. Pisk rømme, 125 gram sukker, mascarpone, philadephia, vanilje frø og revet appelsin skal til en fin
Blanding. Rør inn pisket krem.
9. Fordel kremen utover kakebunn, dekk med plastikkfolie og la stå i kjøleskapet overnatt.
Dag 2:-
1. Fin riv skallet fra appelsin.
2. Press saften fra 1 appelsin i en gryte.
3. Ha i appelsin skall og gelatin plate. Rør til gelatin begynner å smelte.
4. Sett på varmen. Tilsett 150 gram sukker og fortsette rører til sukker og gelatin har smeltet.
5. Ta vekk fra platen og avkjøl.
6. Ha avkjølt saus på toppen av ostekake og legg i kjøleskapet 2 timer
Bilde vises kake lagt i små shot glass porsjoner
INGREDIENSER
= 10 personer
Hva du bør ha i skapet fra før:-
Sukker
1/2 ts kanel
1/2 ts salt
1 plate gelatin
Formfett
Kjøp:-
175 gram kjeks (50/50 oreo og digestive)
Vaniljestang
Usaltet smør
115 gram mascarpone
115 gram philadelphia
2 dl kremfløte
2,5 dl rømme
2 appelsin