Asparges med sitron urter vinaigrette
Tidligere i dag mellom regnbyger, vandret jeg ut få å se hvordan hagen hadde det. Asparges var kommet! Det er en av det gøyeste tegn at sommeren er her, uansett det kanskje ikke føles sann på temperaturen. Da måtte det være asparges til middagen. Kan ikke være ferskere en det!
Asparagus with lemon herb vinaigrette
Earlier today between rain showers, I wandered outside to see how the garden was doing. My asparagus was ready! That is one of the most fun signs that summer is here, even though it doesn’t feel that way due to the temperature. Asparagus had to be on the menu for dinner. It doesn’t get any better than that.
FREMGANGSMÅTE
- Kutt skinke i små firkanter.
- Varm klunk olivenolje i en stekepanne. Stek skinke til brunet. Legg til siden.
- Bland sammen rødvinseddik, presset saft fra halve sitron, olivenolje og 2 ss hakket gressløk og persille. Gjerne rist i glass med lokk.
- Kok opp vann i en stor gryte.
- Kutt brie i små terninger.
- Del tomater i to på langs og fjern frø. Kutt tomater i små terninger.
- Fjern nederste par cm fra asparges.
- Kok asparges i kokende vann 2 minutter. Sil og legg i kaldt vann eller isbad.
- Anrett asparges på serveringsfat. Fordel brie og tomater på asparges og dryss med vinaigrette.
INGREDIENSER
= 4 personer
Hva du bør ha i skapet fra før:-
80 ml olivenolje +
2 ss rødvinseddik
Kjøp:–
100 gram skinke
Bunt asparges
1 tomat
1 sitron
Fersk gressløk
Fersk persille
50 gram brie ost