Australsk lam med hvit bønner cassoulet
Jeg er tilbake online. Jeg ønsker jeg hadde en oppskrift for internett forbindelse i går. icook, og innrømmer jeg er ikke teknisk. Det er lam tid i Norge som jeg har skrevet om. Jeg befinner meg i Australia for tiden, som er berømt for sin lam. Australia er også kjent som et land med mange innvandre og maten er et blanding av kulturer og kalles «fusjon». Dagens blogg handler om et Australsk lam med et mynte pesto skorpe sammen med et «fransk» inspirert cassoulet. Idag få du hele oppskriften «Bon Appetitt fra Brisbane»
Australian lamb with white bean cassoulet
I am back online. I wish I had a recipe for internet connection yesterday. icook, and admit I am not technical. It is lamb time in Norway that I have already written about. I am in Australia at the moment which is famous for its lamb. Australia is also a country with many immigrants and the cusine is a mixture of cultures, and called “fusion”. Today’s blog is on Australian lamb with mint pesto crust together with a French inspired cassoulet.

FREMGANGSMÅTE
1. Varm ovn til 180 grader
2. Skrell hvitløk og rasp parmesan ost.
3. I en kjøkken maskin blend 3 hvitløksbåter, 1 dl parmesan, klunk olje, salt, Pepper og mynte. Evt. tilsett mer olje. Blandingen skal være litt grov
4. 1 ss smør og litt olje varmes i en stekepanne. Tilsett lam og brun på alle sider.
5. Press pesto på toppen av lammecaree og dryss med et par skje kavring og stek i ovn 30 minutter
6. Skrell løk, gulrot og hakk sammen med resterende hvitløks båter og selleri. Del tomater i to og fjern frø. Hakk
7. Hakk bacon.
8. Sil bønner.
9. Smelt 2 ss smør i en stekepanne. Tilsett løk, hvitløk og bacon. Småkoke til løk er gjennomsiktig.
10. Tilsett bønner, gulrot, selleri, tomater, sopp og urtene.
11. Tilsett vin og kok ned til ca halv. Tilsett 1 dl kavring. Ror sammen. Fjern fra varmen og tilsett resten av parmesan.
Anrett lam på tallerken og servere med bønner cassoulet og brokkoli kokt i vann
Bilde vises litt mer parmesan dryss på bønner cassoulet.
INGREDIENSER
Hva du bør ha i skapet fra før:-
5 hvitløksbåter
Olivenolje
Meierier smør
Maldon Salt
Pepper
Kavring
1 dl hvitvin
Kjøp:-
Lammecarree
2 bunt fersk mynte
1 løk
1 gulrot
1 stang selleri
2 tomater
2 ss fersk erter f. eks. rosmarin, timian, oregano
200 gram blandet sopp f. eks sjampinjong, kantareller, shiitake eller oster
1,5 dl usaltet pistasj nøtter
1 boks (ca 400 gram) hvit bønner
1,5 dl parmesan ost
200 gram bacon uten svor
































































































































































































































