Bacalaoboller med hvitløksmajones – «Bolinhos»
Og på annet plass ved en fin hårstrå var min «portuguese bolinhos de bacalhau» godt likt på Matlagingskurs, sammen med en sitron og hvitløksmajones selvfølgelig laget fra bunnen, og som var imponerende laget på første forsøk uten at oljen skilte seg. Disse saftige boller er et nytt måte å spiser bacalao på. Portugisere sier det er 1000 måte å tilberede bacalao på. Nå gleder jeg meg og er på jakt etter flere oppskrifter.
Bacalao balls with garlic mayonnaise – «Bolinhos»
And in second place by a fine hair my «portuguese bolinhos de bacalhau» loved by my Food making course, together with a lemon and garlic mayonnaise, of course, made from scratch, and impressively managed on the first attempt without the oil separating. These moist balls are a new way to eat Bacalao. The Portugese say that there are 1000 ways to make Bacalao. I am looking forward to trying many new different recipes.


FREMGANGSMÅTE
1. Vann ut bacalao etter anvisning på pakken.
2. Skill 2 av eggene. Pisk sammen eggeplomme i en bolle og forsiktig sper inn 2 dl olje. Ha i litt kaldt vann hvis majones begynner å skille seg.
3. Skrell og press 1 hvitløk i majones, litt presset sitron saft og salt. Oppbevar kjølig.
4. Skrell poteter. Kok poteter i vann. Sil, tørk og mos.
5. Kok bacalao i litt vann til den er mør. Sil men sparer på kraften.
6. Riv fisken i biter, og bland sammen med poteter.
7. Skrell sjalottløk og hvitløk. Finhakk sjalottløk og press hvitløk. Hakk 0,5 dl bladpersille.
8. Bland sjalottløk, hvitløk og bladpersille sammen med fisk. Rør inn en 4 eggene, en om gangen. Tilslutt dryss med litt salt, pepper og muskatnøtt.
9. Du bør ha en bløt potetstappe konsistens. Evt. justere med å tilsett spart kraft.
10. Varm opp rapsolje til kokepunkt. Former boller til små egg med to skjeer og fritere bollene de er gylden. La de renne av seg på kjøkken papir. Strø med lett dryss av Maldon salt.
Servere bacalaoboller med hvitløksmajones.
INGREDIENSER
= 8 personer
Hva du bør ha i skapet fra før:-
2 hvitløksbåt
Melk
Maldon Salt
Pepper
Muskatnøtt
Kjøp:-
400 gram poteter
2 sjalottløk
Fersk bladpersille
Fersk sitron
1,5 liter rapsolje
6 egg
250 gram bacalao uten skinn eller bein
































































































































































































































