Bakt spinat ostekake
Denne oppskriften må jeg takke mamma for. Nå jeg er hjem hos hun vi sitter rundt kjøkken bord, prater om hvor favoritt oppskriftene og dele kunnskap. Det er så koselig og noe jeg savner. Plutselig kan vi kommer på noe og begynner på kjøkken. Mest ofte ende det opp at hun finner ingrediensene og gjøre rent mens «icook». Et varm ostekake hadde jeg aldri tenkt om eller hørt om. Jeg forbinde ostekake som det deilig lett dessert kake søt og muligens sur avhengig om hva du har opp i. Men nå kan jeg trygt anbefaler varm ostekake som er ganske likt quiche eller pai men egentlig enklere å lage. Jeg kommer til å lage denne ofte i flere anledninger – søndags brunsj, lunsj og kurv fest. Jeg skal har venner besøk på tirsdag med jule stemning og de kan gleder seg til at bakt spinat ostekake vil stå på julebord.
Baked spinach cheesecake
I must thank my mother for this recipe. When I am home with her, we sit together around the kitchen table, talk about our favourite recipes and share our knowledge. It is something I love and miss. Suddenly we can think of something delicious and start in the kitchen. Most often it ends up with her finding the ingredients and cleaning up whilst “icook”. I had never thought of or heard of a warm cheesecake. I always think about cheesecakes as a delicious light dessert cake, sweet, perhaps sour, depending on what is in it. I now can recommend with confidence warm cheesecakes which are really like a quiche but much easier to make. I will be making this often – Sunday’s brunch, lunches or bring a plate parties. I am having friends over on Tuesday with a Christmas theme and they can look forward to this warm cheesecake standing on the Christmas buffet.
FREMGANGSMÅTE
1. Smelt smør.
2. Bland smør sammen med knust kjeks og press i bunns av en 20 cm form. Avkjøl i kjølesskap.
3. Varm ovn til 180 grader.
4. Rens spinat. Kok i stekepanne med 1ss olje til mykt. Fjern. Hakk.
5. Skrell løk. Finhakk løk og bacon. Fres i sammen panne til løken er gjennomsiktig.
6. Bland sammen begge ostene med stav mikser. Tilsett rømme og egg og pisk til blandet sammen. Ha i spinat og bacon.
7. Ha fyll over pai form. Stek i ovn ca 75 minutter. Bruk kakenål. Paien bur være kokt i midten. Fjern
8. Fin riv litt parmesan ost og dryss på varm pai. Pai bur hvile minst 10 minutter før servering.
INGREDIENSER
= 8 personer
Hva du bør ha i skapet fra før:-
60 gram smør
Olivenolje
1 kopp knust ostekjeks
1/4 kopp parmesan ost +
4 egg
Kjøp:-
3 bacon skiver
2 bunt spinat
1 løk
250 gram philadelphia ost
125 gram feta ost
300 gram rømme