Bananbrød
Overrask alle med et skiver eller to av bananbrød i matpakke denne uken. Det er en rett som kan brukes til alt og som alle vil sette pris på uansett anledningen. Her er også en fornuftig måte å være kvitt overmodne banan. Enten spiser det som den er, eller rist det og nytt den med eller uten en klatt med smør. Dette kommer til å bli fast inventar hos icookkitchen da vi åpner på Kokstad.
Banana bread
Surprise everyone with a slice or two of banana bread in lunch boxes this week. It is one of those great recipes for every occasion and everyone will appreciate. A clever use of getting rid of those over ripe bananas too. Either eat it as it is, toast it and enjoy it with or without a chunk of butter. This will be a regular on the menu at icookkitchen when I open at Kokstad.
FREMGANGSMÅTE
1. Varm ovn til 180 grader.
2. Spray et tynt lag formfett på en brød form og dekk med bakepapir. Et stykke bakepapir bløtes i vann og trykkes sammen. Flate papir ut igjen og legg opp i brødform. Det er mye letere å former papir på denne måten
3. Smelt smør.
4. Mos banan.
5. Rør sammen banan, smør, egg, melk, brun farin og lønnesirup. Rør inn hvetemel, Bakepulver, natron og allehånde. Ikke rør for mye. Røre bør var litt klumpete.
6. Ha røre inn i brødform og stek 60 minutter.
7. Bananbrød bør hvile 10 minutter før det tas ut på en rist til avkjøling.
Servere gjerne ristet med et klatt god smør
INGREDIENSER
= 10 personer
Hva du bør ha i skapet fra før:-
2 overmodne banan
2 egg
50 gram meierier smør
125ml melk
220 gram brun farin
375 gram hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts natron
2 ts allehånde
90 gram lønnesirup
Formfett
Bakepapir