Banankake med pekannøtter
Alle elsker kake, og alle mødre har sin langpanne oppskrift. For oss med barn, virker det som det er alltid behøv for en kake, og ofte på kort varsel for et eller annet, ikke for å nevne den berømte kakesalg som alle har glemt å gi beskjed om på forhånd. Da er det lurt med litt nød provianter i skapet. Det fleste av oss har alltid mel, egg, melk, brun farin, bakepulver, kanel og rapsolje som har sin fast plass på hyller eller skuff. Vær kreativ og velge vekk non stopp og seigmenn som pynt neste gang og erstatte med pekannøtter. Det er veldig dekorativ, sunnere og samtidig kan du bli kvitt de over moden bananer som ingen vil spiser.
Banana Cake with Pecan nuts
Everybody loves cake, and every mother has her recipe for a long cake. For those of us with children, it seems that there is always the need for a cake, and usually at short notice, for something, not to mention the famous cake sale everyone forgot to mention. It always clever with some emergency provisions in the cupboard. Most of us have flour, eggs, milk, brown sugar, baking powder, cinnamon and oil that have their regular spot on the shelf or in the drawer. Be creative and use pecan nuts next time instead of M & M or jelly babies. They are very decorative, healthier and at the same time, you can get rid of the over ripe banana’s no one will eat.
FREMGANGSMÅTE
1. Varm ovn til 140 grader
2. Et stykke bakepapir bløtes i vann og trykkes sammen.
Flate papir ut igjen og legg opp i langpanne. Det er mye letere å former papir på denne måten
1. I en stor bolle mos skrellet bananer med brun farin.
2. Pisk inn melk, egg og olje.
3. Bland inn mel, kanel og bakepulver.
4. Ha røre i dekket langpanne. Plassere pekannøtter på toppen av røre. Stek i ovn ca 1 timer. Test med en kakenål.
1. Avkjøl på rist
INGREDIENSER
= 15 personer – langpanne
Hva du bør ha i skapet fra før:-
375 gram brun farin
330 gram hvetemel
1 ss bakepulver
1ts kanel
0,5 dl rapsolje
3 egg
Bakepapir
Kjøp:-
4 stk modne bananer
7,5 dl Hmelk
100 gram pekannøtter