Betesalat med roquefort
Litt for sjeldent brukt grønnsaker men fersk bete kan brukes til så mye og er så godt. Det har kommet flere type på butikken i det siste og det er gøy å prøve noe nytt. Husk tommelfingerregelen – jo sterkere og dypere farge frukten eller grønnsaken har, jo større er helsegevinsten! Husk å koke opp bete på forhand!
Beet salad with roquefort cheese
A seldom used vegetable here in Norway, but fresh beets are so good and can be used for so much. Many different types are now in the shops and it is always fun to try something new. Remember the golden rule – the stronger and deeper the colour the fruit or vegetable has, the bigger the health benefits! Remember to cook up the beets beforehand!
FREMGANGSMÅTE
- Kok rødbete hel (ikke skrell) i vann ca 90 -120 minutter. Avkjøl. Skrell og kutt i skiver.
- Varm ovn til 200 grader, gjerne med grill element.
- Del egg. Bland eggehvit, 6 ss sukker, kanel, cayennepepper og pekannøtter.
- Stek pekannøtter under grill til gylden.
- Kutt vårløk i fin skiver.
- Bland balsamico, dijonsennep, 2 ss sukker, salt, pepper, vårløk og olivenolje. Gjerne rist i et glass med lokk.
- Anrett salat blader på serverings tallerken. Fordel rødbete, ost og pekannøtter over bladene.
- Dryss med dressing.
INGREDIENSER
= 6 personer
Hva du bør ha i skapet fra før:
1 dl oliven olje +
1/2 dl Balsamico
1 ts Dijonsennep
Salt
Pepper
1/2 ts cayennepepper
8 ss sukker
1/2 ts kanel
1 egg
Kjøp:-
Fersk kokt rødbete
2 vårløk
Salat blader
Roquefort ost
50 gram pekannøtter