Biff karri fra Vietnam
Mat som smaker. Det mere det smaker, det mere vil jeg ha. Chili, krydder og deilige asiatiske dufter og nå det hele er laget på under 30 minutter – middag x 5d= 30 m, er det en vinner! For meg har helgen vært inspirert fra Asia men en smak av Østen etter den andre. Jeg begynner et nytt uke godt fornøyd.
Beef Curry from Vietnam
Food that tastes. The more it tastes, the more I want. Chili, spices and wonderful Asian smells and when it can be made in under 30 minutes – middag x 5d = 30m, it is a true winner. For me, this weekend has been inspired from Asia, with one taste of the east after the other. I am beginning a new week very satisfied.
FREMGANGSMÅTE
1. Kok ris i vann.
2. Kutt biff i tynn strimler.
3. Skrell hvitløk og løk. Finhakk hvitløk og løk.
4. Del chili i to på langs og fjern frø. Kutt i tynn skiver.
5. Kast den nederste 1 cm og øverste 5 cm fra sitrongress. Finhakk resten.
6. Varm et klunk peanøttolje i en wok eller stekepanne på høy varmen. Ha i kjøtt. Wok eller fres
til kjøtt er brun på begge sider. Sett til side.
7. Knus kardemommefrø med baksiden av kniv.
8. Ha litt til olje i wok eller stekepanne. Fres løk, hvitløk, chili, sitrongress, stjerneanis, kanel og kardemommefrø til det begynner å dufte.
9. Tilsett aspargesbønner. Rør om 2 minutter.
10. Ha kjøtt tilbake i wok sammen med fiskesaus, ketjap manis og hoisinsaus. Rør godt sammen.
11. Tilslutt dryss blanding med 1/2 dl koriander frø. Fjerne stjerneanis, kanel og kardemomme før servering.
Servere med ris.
INGREDIENSER
= 4 personer
Hva du bør ha i skapet fra før:-
4 ss peanøttolje
3 hvitløksbåter
1 rød chili
1 stjerneanis
1 hel kanelstang
4 kardemommefrø
4 ss fiskesaus
4 ss ketjap manis
4 ss hoisinsaus
Kjøp:-
750 gram ytrefilet
1 løk
1 sitrongress stilker
375 gram aspargesbønner
Fersk koriander
Jasmine Ris