Biff med sesamsalat
Etter gårsdagens enormt gastronomiske innsatts, var det nødvendig å trappe ned litt i dag. Jeg har ikke trappet særlig ned i smaken, men har valgt en lettere måltid. Øst møtes Vest igjen, en fusjon av smaker jeg kan ikke få nok av for tiden. Den nydelige smaken av ristet sesam og sesam olje. I løpet av noen dager har jeg laget en sesam dekket laksefilet med sesam salat, samt dagens skriv som var ganske likt – en sesam salat, med biff og shiitake sopp. Ikke minst det er lett og fort å lager, og smakker helt utmerket. Første grill en biff for eksempel entrecote, på den måte du like det alle best– for meg, er det medium. Stek shiitake sopp til de er mykt. Ellers, salaten består av kun salat blader – hjertesalat, gul paprika og vårløk. Nøkkelen ligge vel i dressingen – varm hvitvins eddik, soya saus olje og sesam olje, sammen i en gryte. Tilsett sukker og ror om til sukker er oppløst. middag x 5d = 30m. Fusjon, smaks bombe, Øst eller Vest, kaller det som du vil, men prøv den. Rent snadder.
Beef with sesame salad «asia light»
After yesterdays’ enormous gastronomical achievement, it was necessary to reduce down a little today. I haven’t reduced on the taste, but chosen a lighter meal. East meets West again, a fusion of tastes, I just can not get enough of
at the moment. The delicious taste of roasted sesame and sesame oil. During the last days, I have made a sesame coated salmon fillet with sesame salat, and today’s article which is quite similar – a sesame salad, with beef and shiitake mushrooms. Not only is it light and easy to make, it tastes incredible. First, grill a piece of beef, for example sirloin, in the way you like it best – for me, medium. Cook the shiitake til they are soft. Otherwise the salad contains green leaves, yellow capsicum and shallots. The key lies in the dressing – warm white wine vinegar, soy sauce, oil and sesame oil together in a pan. Add sugar and stir until the sugar dissolves. middag x 5d = 30m. Fusion, a taste bomb, East or West, call it what you want, but try it. Truly delicious
FREMGANGSMÅTE
1. Varm en stekepanne eller plate til høy temperatur
2. Stek biff på begge side til brunet og til din smak. Fjern, og hvil kjøtt noe minutter
3. I en nytt stekepanne, stek shiitake sopp i litt olivenolje til mykt. Fjern.
4. Kutt paprika og vårløk i biter og vask salat blader
5. Lage dressing ved å bland sammen i en gryte og varm eddik, olje, sukker, soyasaus og sesamolje. Rør om til sukker er oppløst.
Sett til siden og avkjøl litt før blanding sammen med salaten, paprika og vårløk.
6. Anrett salat på tallerken, topp med biff kutt i strimler og shiitake.
INGREDIENSER
= 4 personer
Hva du bør ha i skapet fra før:
1/2 dl sukker
1/2 dl hvitvinseddik
1dl olivenolje
2ts sesamolje
2 ss soyasaus
Kjøp:-
4 biff filet for eksempel Entrecote
2 stk Hjertesalat hode
2 Vårløk
100 gram shiitake sopp
1/2 gul paprika