Biff Stroganoff
Fredag – middag x 5d = 30m. På ukens meny ha vi har hatt suppe, laks, kylling og svin så langt siden mandag. Da bør det være tid for kjøtt på meny i kveld tenke jeg. En god gammeldags oppskrift mamma laget av og til, og som jeg husker fra barndommen, smakte alltid like bra. Min råd i kveld, er slappe av, tenne litt lys, og kos deg. Du har fortjent det mens jeg har jobbet for å gjøre din hverdag litt enklere. Mat skal man også ha i helgen og det er mulig jeg har noe på lur – sesongens beste – nordic diet – eatlikeaviking. God helg.
Beef Stroganoff
Friday – middag x 5d =30m. On this week’s menu, we have had soup, salmon, chicken and pork since Monday. I believe it is time for some meat tonight. A good old-fashioned recipe my Mum made every now and again, and as I remember from my childhood, tasted good every time. My advice this evening is to relax, light some candles and enjoy. You deserve it whilst I have been working to make your everyday a bit easier. We need to eat on the weekends too and it is fully possible that I have something exciting up my sleeve – seasonal ingredients – Nordic diet – Eat Like A Viking. Have a great weekend.
FREMGANGSMÅTE
1. Kok ris i vann.
2. Kutt biff i strimler. Skrell og hakk løk
3. Stek lok og biff med et klunk oliven olje. Tilsett salt, pepper og 1 ts paprika pulver
4. Kutt sjampinjongene i 4 og tilsett til biff.
5. Ha i boks tomatpure, og 1 dl vann og rør om. Tilsett lokk og småkok i 15 minutter.
6. Kok opp vann til broccoli. Kutt broccoli i små blomster, ha opp i kokende vann. Den er klar om 3 minutter.
7. Ha i 1 dl rømme til kjøtt og bland sammen. Smak til og evt. tilsett salt og pepper.
Servere biff med broccoli og ris.
INGREDIENSER
= 4 personer
Hva du bør ha i skapet fra før:-
Paprika pulver
Maldon Salt
Pepper
Olivenolje
Kjøp:-
500 gram biff høyrygg eller mørbradbiff
12 sjampinjong sopp
1 løk
Fersk brokkoli
Beger rømme
Boks tomatpure
Ris