Biffgryte med artisjokk og oliven
I går reiste vi til Italia til middag. Vi reise videre i Middelhavsområdet og nyte en til middag x 5d = 30m, en intelligent hverdags middag i under 30 minutter. Her og, er en oppskrift hele familien vil like. Gresk kalamata oliven kan enkelt kjøpes i glass og uten sten. Kalamata er min favoritt av alle svart oliven, og uten stein er de praktisk å hel opp i flere retter og salater, uten å få en overraskelse og må til tannlegen etterpå. Artisjokk finner du i boks eller glass og bur brukes mer ofte, for eksempel du kan bruke en liten del på din skiver til lunsj. Alle best med denne måltid er at den er svært lav i fett og dermed sundt. Spis gryten og trene. Hvit hestebønner inneholder 32% protein.
Beef hotpot with artichoke and olives
Yesterday we travelled to Italy for dinner. We are still travelling in the Mediterranean region and enjoying one more middag x 5d = 30m. An intelligent every day dinner under 30 minutes. Here also is a recipe that the whole family will love. Greek Kalamata olives are available in a glass jar and without stones. Kalamata are my favourite of all the black olives, and without stones, they are practical to add to many dishes and salads, without getting a surprise and needing to visit the dentist afterwards. Artichokes are also in glass or tins, and should be used more often; for example, you can use them on your sandwich for lunch. The best with this meal is that it is very low in fat and healthy. Eat this hotpot and exercise. White broad beans contain 32% protein.

FREMGANGSMÅTE
1. Kutt biff i terninger. Dryss og dekk med hvetemel krydret med salt og pepper.
2. Skrell løk og kutt i skiver.
3. Varm litt av oljen i en steke panne. Kok løk til de er mykt. Fjern.
4. Ha resten av olje i panne. Tilsett kjøtt og brun.
5. Ha tilbake løk og tilsett buljong terninger og 600 ml vann.
6. Fin rasp skallet fra halve sitron og tilsett i panne. Kok 20 minutter uten lokk.
7. Skrell gulrøtter og kutt i tynn skiver. Sil vann ut av artisjokkene og del i to. Sil vann fra bønner.
8. Tilsett gulrøtter, artisjokkene og bønner. Kok 5 minutter til.
9. Kok opp vann. Kutt brokkoli. Kok brokkoli i vann et par minutter. Sil.
10. Finhakk 5 ss dill.
11. Tilsett tomatpure, dill og oliven til gryte. Rør godt sammen. Varm gjennom.
Servere gryte med kokt broccoli og pynt med litt ekstra dill
INGREDIENSER
= 4 personer
Hva du bør ha i skapet fra før:-
60 ml olivenolje
Hvetemel
Salt
Pepper
1 stor eller 4 små biff buljong terninger
Kjøp:-
500 gram mørbrad biff
1 sitron
1 stor løk
3 gulrøtter
Fersk dill
1 brokkoli hode
1 hermetisk boks eller eske stor hvit bønner
1 små hermetisk boks tomatpure
125 gram svart kalamata oliven uten sten
































































































































































































































