Bloody Mary Østers Espresso
Espresso? Vanligvis en sånn oppskrift ville vært servert i Aquavit glass som et “shot”. Jeg føler meg meget kreativt for tiden og hvorfor ikke i en espresso kopp for en spennende vri? Delikat til gjestene som et appetitt vekke, eller hvis du skal har den til frokost dagen er på, man kan drikke fra en espresso kopp med god samvittighet! Uansett nå du spiser den er det lettvint å forberede. Bland sammen tomat juice, vodka, worcestershire saus, tabasco saus, pepperrot og salt. Smør kanten av serverings kopp med litt sitron og press ned i blandet pepper og sellerisalt. Ha tomatjuice oppe i koppen. Topp med en fersk åpnet østers og skiver selleri og sitron båt. Litt uvant kanskje og ikke for hverdagen, men jeg måtte skriver om det.
Bloody Mary Oyster Espresso
Espresso? Normally such a recipe would be served in a shot glass. However, I am feeling creative at the moment, so why not use an espresso cup for an exciting angle? Delicate to serve to guests as an appetiser, or as a hang over cure “the morning after”, you can serve it in an espresso cup with a good conscience! Regardless how you serve it, it is easy to prepare. Blend together tomato juice, vodka, Worcestershire sauce, Tabasco sauce, Horseradish and salt. Rub the edge of the cup with lemon and press down in a mix of pepper and celery salt. Pour in the tomato juice mixture. Place a fresh oyster on the top and thin slices of celery and a lemon boat. It is unusual and probably not for every day meals but worth a mention.
FREMGANGSMÅTE
1. Skrell selleri i lang striper med grønnsaks skreller. Legg i is bad, så at selleri krøller seg.
2. Del sitron i to og kutt ut 6 tynn båter.
3. Bland sammen litt sellerisalt og pepper. Smør kanten av Espresso kopp med sitron. Press ned i selleri og pepper Blandingen. Du få en kant av pepper rundt koppen.
4. I en mugge, bland sammen tomat juice, vodka*, 1 ts salt, worcestershiresaus, tabasco og pepperrot.
5. Fordel tomat veske mellom 6 stk espresso kopp.
6. Tråd krøllet selleri og sitron båt på en tann pirker.
7. Legg en østers på toppen av hver espresso kopp og pynt med selleri, sitron tann pirker. Overaske gjestene med denne nydelig appetitt vekke eller den er meget bra til frokost dagen er på *med vodka.
INGREDIENSER
= 6 personer
Hva du bør ha i skapet fra før:-
Sellerisalt
Pepper
Maldon Salt
2 ss worcestershiresaus
4 dråper Tabascosaus
1 ss pepperrot krem
75 ml vodka *kan utelates
Tann pirker
Kjøp:-
6 østers
1 sitron
250 ml tomatjuice
1 selleri stang