Bringebærkake
Jeg har ikke tatt ferie, nei. Jeg jobbe med en utrolig spennende prosjekt som dere vil også få nyte av fremover og dermed har jeg ikke blogget for noen dager. Men baking fikk jeg til over helgen, og her finner du en bra kake eller dessert som kan brukes til flere anledninger fra barneselskap, tenårings te fest, til dame besøk eller som en dessert til gjester. Jeg er glad i langpanne oppskrifter da du kan servere til mange eller fryse ned resten til senere. På en fin sommers dag kommer jeg til nyte den med en klunk creme fraiche. Kake kan være mer en kakao og non stop.
Raspberry cake
I am not on holiday. I am working on an exciting project that you will hear about soon, and have not blogged for a few days. I did bake during the weekend, and here you will find a great cake or dessert that you can serve on many occasions from children’s birthday parties, teenager’s tea parties, ladies lunches or a dessert for your guests. I love big cakes in lamington tins, as you have cake for a lot of people or can freeze down for later. On a clear summer’s day I will be enjoying this with a dollop of crème fraiche. Cake can be much more than cacao and M & M’s.
FREMGANGSMÅTE
1. Frossen bringebær bør tynnes.
2. Varm ovn til 180 grader.
3. Bringebær blandes sammen med kanel og 4 ss sukker. Sett til siden.
4. Rist hasselnøtter under grill eller i en tørr stekepanne til gylden. Hakk.
5. Smule sammen 80 gram usaltede smør, 120 gram hvetemel, rørsukker, og hakket ristet hasselnøtter. Sett til siden.
6. Med et kjøkken maskin pisk sammen 120 gram sukker med 120 gram hvetemel til en luftig konsistens. Tilsett egg, en om gangen og pisk godt. Rør inn vanilje, 120 gram hvetemel og bakepulver.
7. Del røre over langpanne dekket med bakepapir. Det bli en tynn lag.
8. Fordel bringebær over røre og tilslutt fordel smule på toppen.
9. Stek i oven 40 minutter. Kake skal være gylden og fast.
Servere kake varm eller kald.
Bilde vises kake servert med rosmarin is.
INGREDIENSER
= langpanne til ca. 16 personer
Hva du bør ha i skapet fra før:-
240 gram hvetemel
70 gram rørsukker (Demerarasukker)
120 gram sukker +
1/2 ts kanel
3 ts bakepulver
2 ts vanilje essens
2 egg
bakepapir
Kjøp:-
200 g usaltede smør
50 gram hasselnøtter
325 gram bringebær (frossen kan også brukes)