Brownies
Lyst å bake i helgen? Min datter informerte meg noe dager siden, at hun hadde lovet brownies til guttene i idretts laget. Med andre ord det var meg som måtte bake. Da jeg begynte og tok ut ingrediensene fra skapet, kom en sterk protest mot valnøtter som jeg pleie og har i. For meg, som en utlending og ,som har reist mye i USA, nøtter høres til, ellers, er det en vanlig sjokoladekake. Min datter og jeg, var i hvert fall enig om, at vi var uenig, og da bli det to kake, og alle var fornøyd. Oppskriften som følger er en helt enkelt men velsmakende brownies med nøtter! Den er seig og bløt i midten, sånn det skal være. Heller steke den for lite en for mye. Istedenfor, en dryss med sjokolade og nøtter på toppen, du kunne også bare dryss litt melis på og servere det med et klasse fersk rips, for en perfekt balanse mellom søt og sur!
Brownies
Do you want to bake this weekend? My daughter informed me some days ago, that she had promised that she would bake brownies for the boys in her sports club. In other words, I had to bake! When I began to take out all the ingredients, there was a strong protest against using walnuts, which I usually have in my brownies. For me as a foreigner and who has travelled a lot in the USA, nuts are in all brownies, otherwise it would be an ordinary chocolate cake. My daughter and I agreed at least that we did not agree, and so, I baked two cakes, and we were both happy. The recipe that follows is a really easy but delicious brownies cake with nuts. It is moist and and chewy in the middle, just the way brownies should be. Bake it too little than too much. Instead of covering it with more melted chocolate and chopped nuts, you could also just dust it with icing sugar and serve it with a bunch of fresh redcurrants for that perfect balance between sweet and sour.
FREMGANGSMÅTE
1. Varm ovn til 180 grader.
2. Et stykke bakepapir bløtes i vann og trykkes sammen. Flate papir ut igjen og legg opp i langpanne form. Det er mye letere å former papir på denne måten.
3. Smelt smør og 125 gram sjokolade over vannbad.
4. Hakk 100 gram valnøtter.
5. Pisk egg og sukker til luftig. Rør inn sjokoladen, mel, Bakepulver og tilslutt valnøtter.
6. Ha røre inn i langpanne og stek 20 minutter. Avkjøl på Rist.
7. Smelt 100 gram sjokolade over vannbad.
8. Hakk litt mer valnøtter.
9. Dryss eller smør sjokolade over avkjølt kake og dryss med hakkede valnøtter.
INGREDIENSER
= 16 personer
Hva du bør ha i skapet fra før:-
125 gram meierier smør
2 egg
2,5 dl sukker
2,5 dl hvetemel
1 ts bakepulver
Bakepapir
Kjøp:-
225 gram lys kokesjokolade
100 gram + valnøtter