Chili bønner med tomat, oliven og feta
Som ofte er det fokus på hovedretten da vi snakker om mat. I dag har jeg valgt til skriver om den undervurdert tilbehør, som i noe tilfelle, er enda viktige. Den beskjeden kjøtt stykke på grill er ikke et måltid uten noe på siden. I kveld er det bønner i lyset og for vegetarianer, er dette en måltid i seg selv. Enkelt og godt fra bunnen av med råvarer preget av Middelhavet. Bønner kan lages mens kjøtt er på grill eller i stekepanne.
Chili beans with tomato, olives and feta
Often the focus is on the main course when it comes to food. This evening, I have chosen to write about the underappreciated side dish, which, in some cases is even more important. The moderate meat on the grill is not a meal in itself without something else on the side. This evening it is beans in the limelight, and for vegetarians, this is a meal in itself. Easy and good from the ground up with ingredients inspired from the Mediterranean. Make the beans whilst the meat is on the grill or in the pan.


FREMGANGSMÅTE
- Skrell løk og hvitløk. Kutt løk i tynn ringer og press hvitløk.
- Del chili i to på langs og fjern frø. Finhakk.
- Ha en klunk olivenolje i et stekepanne. Tilsett løk, hvitløk og chili og fres til løk er mykt.
- Sil bønner i rennende vann.
- Legg tomater i kokende vann til huden sprekke. Skrell, del i to og fjern frø. Hakk.
- Tilsett tomater, sherry, ketchup, oliven, balsamico, presset saft av halve sitron og sukker. Småkoke ca 8 minutter.
- Kutt feta i terninger.
- Finhakk 4 ss bladpersille.
- Tilsett feta og halve bladpersille til bønner og varm gjennom.
Servere med resten av hakket bladpersille.
INGREDIENSER
= 4 personer
Hva du bør ha i skapet fra før:-
2 ss olivenolje
2 ts balsamico
2 ts sukker
4 ss ketchup
125 ml tørr sherry
1 hvitløksbåt
Kjøp:-
300 gram stor hvite bønner
50 gram kalamata oliven uten sten
1 rødløk
1 rød chili
3 tomater
Fersk sitron
Bladpersille
200 gram feta
































































































































































































































