Cobb salat med honning og sennep dressing
Min middagstips og anbefaling til dere i dag er Cobb salat. middag x 5d = 30m. Nå jeg har vært på reise til USA, en ting som står på «må gjøre» listen er en god Cobb salat til lunsj. Det variere litt fra sted til sted og det er flere forskjellige dressinger du kan velge. For meg, avgjørelsen faller alltid på honning og sennep. Det er en mektig salat som inneholder alt du trenger til en fullt måltid og er klar i 30 minutter. Jeg elsker blå muggost men den kan erstattes med feta. Se hvor flott den salaten se ut, servert i Spode fra Glass Thomsen. Begynner du å bli sulten…. Her er oppskriften og handleliste til dagens middag.
Cobb Salad with honey and mustard dressing
My dinner tips and recommendation to you today is a Cobb Salad. middag x 5d = 30m. When I have been travelling in the USA, one thing that is on my “to do” list is a good Cobb Salad for lunch. It varies from place to place, and there are several different dressings to choose from. For me, the choice always falls on the honey and mustard dressing. The salad is filling, contains all you need for a full dinner, and is ready in 30 minutes. I love blue vein cheese, but you can replace it with feta. See how good that salad looks in my Spode bowl from Glass Thomsen. Are you getting hungry?… Here is the recipe and the shopping list for today’s dinner.


FREMGANGSMÅTE
1. Hard kok eggene. Skrell og kutt i skiver eller biter.
2. Kutt poteter i skiver. Kok opp i vann til litt mykt men ikke gjennomkokt. Sil.
3. Kutt dype snitt på hver side av kyllingfilet. Dryss med salt og pepper.
4. Stek kylling på begge side på en oljet stekepanne eller jern plate. Snu ofte. Fjern og hvil.
5. Skrell rødløk og avokado. Kutt rødløk og avokado i skiver. Kutt Cherrytomater i båter.
6. Kutt bacon og ost i terninger.
7. Stek bacon gjerne i samme panne som kylling.
8. Stek poteter gjerne i samme panne som bacon.
9. Lag dressing ved å blande sammen 50ml olje, 25ml hvitvins eddik, 25ml hvit balsamico,
1ts sukker, salt, pepper, 1ss honning og 1ss sennep. Gjerne rist i et glass med lokk.
10. Anrett salat blader rett på serverings fat. Hå på kylling, bacon, egg, avocado, rødløk, ost, poteter og Cherrytomater. Dryss med saft av 1/2 presset sitron. Ha over dressing og servere.
INGREDIENSER
= 2 personer
Hva du bør ha i skapet fra før:-
2 poteter
2 egg
Maldon Salt
Pepper
Sukker
Olivenolje
Hvit balsamico
Hvitvins eddik
Akasiehonning
Pølse sennep eller annet mild/søt sennep
Kjøp:-
2 kyllingfilet
200 gram bacon
100 gram fast blåmuggost eller feta
1 avokado
1/4 rødløk
10 Cherrytomater
1 sitron
Salat blader
































































































































































































































