Damper – Anzac Dagen, Vi forglemmer ikke
I dag, 25 april minner vi medlemmer av ANZAC og alle som har kjempet for sin land i alle krigene, konflikter og freds bevarende operasjoner. Opprinnelig Anzac dagen skulle heder de som kjempet på Gallipoli mot tyrkene i første verdens krig. Damper er et tradisjons brød fra Australia, mest sannsynlig også laget av soldatene i krigstiden, ned gravet og bakt i askene fra bål. Med enkelt ingrediensene og forberedelse er brød garantert verdt et forsøk i de fleste kjøkkenet. Min anbefaling er spiser ny bakt damper sammen med et stykke cheddar ost.
Damper – Anzac Day, Lest we forget
Today, 25 April, we commemorate the members of ANZAC and all those that fought for their country, in all wars, conflicts and peace missions. Originally, Anzac Day should commemorate those that fought at Gallipoli against the Ottoman Empire in the First World War. Damper is a traditional bread from Australia, probably also made by the soldiers at war, buried down to bake in the ashes of a fireplace. With simple ingredients and preparations, this bread is worth a try in most kitchens. My recommendation is to eat it, newly baked, together with a piece of cheddar cheese.

FREMGANGSMÅTE
1. Varm ovn til 200 grader
2. Bland sammen mel, bakepulver, salt og sukker i en stor bolle.
3. Smule inn smør i terninger. Ha i melk og ca 310 ml vann. Rør sammen til en klysete deig.
4. Elt deigen med litt mer mel til en fin deig.
5. Spray stekbrett med formfett.
6. Legg deigen på stekebrett og press til en runding i ca 16 cm diameter.
7. Skjær et kryss på toppen av brød ca 1 cm dypp.
8. Stek i ovn 40 minutter.
9. Avkjøl på rist.
INGREDIENSER
Hva du bør ha i skapet fra før:-
525 gram hvetemel +
3 ss bakepulver
1 ts salt
2 ts sukker
40 gram meierier smør
125 ml melk
Formfett
































































































































































































































