Eggehvite omelett med prosciutto og brie
Her i huset, regel nr. 1 er, at vi ikke kast matten. Med god planlegging kan alt i kjøleskap brukes. Mat rester er bra for matpakke til jobb eller skole. Jeg høre min mor hele tiden – «tenk på de sulten barn i Afrika», og jeg husker som barn at mors løsning for mat vi ikke særlig likte var «ta ketchup på den.» De ordene har jeg også brukt selv over og over, og sikkert kommer til å mase på barnebarnet, nå den tiden kommer. Mange oppskrifter krever kun eggeplomme. Hva gjør vi med den hvite? Det er faktisk mange bruk for eggehvite – pavlova, makroner, pikekyss osv. Som vi alle vet, midt i uken, er det ikke tid nok å begynner med noe kreativt eller tidskrevende oppskrifter, vi har nok å få dagen til gå rundt. Men ikke kast de eggehvite, fordi en eggehvite omelett et bra start for dagen, særlig på et sondags morgen, og du kan bruke hva som helst fra kjøleskap i den. Dagens omelett består av prosciutto, brie, asparges, sopp, litt persille, Maldon salt og pepper. Jeg har hatt en bra start på dagen, hva med deg?
Egg white omelett
In this house, rule number 1 is that we do not throw away food. With good planning, everything in the refrigerator can be used. Leftovers are great in your work or school lunch box. I can hear my mother – “think about all the starving children in Africa”, I remember also as a child that mother’s solution for food that we didn’t really like was “put tomato ketchup on it”. I have used those words myself repeatedly, and will probably annoy my grandchildren with the same advice, when that time comes. Many recipes use only the plumb of the egg. What do we do with the white? There are actually many uses for the white – pavlova, merangs, macroons etc. However, all of us know, in the middle of the week, there is not enough time to begin to be creative with time-consuming recipes; we have enough, as it is to make the day go around. Do not throw away the egg whites, because an egg white omelette is a very good start for the day, especially for a Sunday morning, and you can use whatever you have in the refrigerator in it. Today’s omelette was made with prosciutto, brie, asparagus, mushroom, parsley, sea salt flakes and pepper. I have had a good start to the day, what about you?
FREMGANGSMÅTE
1. Smelt 1 ss smør i en liten stekepanne. Stek prosciutto til sprø.
Fjern og legg på tørke papir
1. Kutt asparges, sopp og brie i små biter. Lett pisk egg. Hakk persille. Brekk
prosciutto i mindre biter
1. Stek asparges og sopp i samme stekepann til gylden. Sett til siden
2. I samme stekepanne tilsett egg. Dryss med salt, pepper og persille
3. Da egg er nesten gjennomstekt, tilsett asparges, sopp, prosciutto og brie.
4. Fold omelett i to.
5. Servere med brød eller knekkebrød til
INGREDIENSER
= 1 person
Hva du bør ha i skapet fra før:
Meierier smør
Maldon salt
Pepper
Tørkepapir
Kjøp:-
3 eggehvite
50 gram proscuitto
50 gram brie
Bunt asparges
50 gram sopp
Fersk persille