En smak av Sardinia, og det smakte!
Hvordan var middag sammen med den Italiensk Ambassadør i Norge i hans hjem, hvordan var huset, vertskap, vin, maten og kjøkkenet? Det er ikke lett å forklarer eller oppsummere i noe få ord. Jeg gleder meg til meny på den 10 retters middag jeg følger privilegerte til å ha vært med på. Tema var Sardinia som er et «land» for seg med sitt eget flagg – quatro mori og sitt eget mat kultur. Kortreist, ofte økologisk og med enkelt råvarer tilberedt på en så delikat måtte. Det er langt fra det man forventer som fattigmanns kost, som er tradisjon bak dagens rettene fra Sardinia. På engelsk har vi et uttrykk – «a picture paints a thousand words». For å vise frem min opplevelse i går kveld, er bilde muligens det beste beskrivelsen av min smak av Sardinia. Kort fortalt, jeg vil ha mer.
A taste of Sardinia, and it tasted!
How was your dinner with the Italian Ambassador in Norway in his private residence how was the house, the hosts, wine, food and the kitchen? It is not easy to explain or to sum up in a few words. I am looking forward to getting the menu for the 10 course dinner I feel privileged to have been included in. The theme was Sardina, which is a “country” for itself with it’s own flag – 4 Moors and it’s own food culture. Local, often ecological and with simple ingredients prepared delicately. It is a far cry from what you would except from poor man’s food, which is the tradition behind today’s Sardinian kitchens. In English we have a saying – “a picture paints a thousand words”. To show you my experience yesterday evening, are pictures possibly the best way to describe my taste of Sardinia. In short, I want more.