Energibar
Laging av matpakke til skole er for meg en kjedelig oppgaver. Jeg må også innrømme at jeg er ikke en av de «A» mennesker type –«I am not a morning person». Derfor har jeg rutine at alt må gjøres kvelden før og helst i samme slengen som oppvask etter middag. Deretter er kjøkken til Lisa stengt for dagen. Kvelden før smøring også begrense litt om pålegg. Jeg kan ikke bruke for eksempel tomat skiver eller agurk eller bløt pålegg. I tillegg har jeg et kresne tenåring som like lite og hvis jeg ikke treffe gå hun til butikken å kjøpe noe annet. Det er fordeler og ulempe med eget visa kort, og vi vet hvem det er som sette penger inn på konto. Det som er godt er å smøre litt pesto saus på skiver, legg på et salat blad, et dryss av balsamico crème eddik og topp med speke skinke. Det er utrolig godt. Brød valg er også viktig. Lang skole dager på videregående i byen og trening betyr også at jeg må lager flere matpakke for dagen. En utmerket snacks jeg har funnet på er hjemmelaget «energi barer» som er enkelt og fort å lager. De inneholder min hjemmelaget musli blanding, havregryn, egg og akasiehonning. Jeg har også laget variasjoner med eple biter, tørket tranebær og sjokolade. Nå er det helg og jeg slippe matpakke for to dager – Yeh.
Energy Bars
The making of school lunch bags, for me is a boring job. I must also admit not to being an «A» person. «I am not a morning person». For this reason, my routine is the lunches must be made the evening before at the same time as the dishwash after dinner. After that, Lisa’s Kitchen is closed for the day. Making the sandwiches the evening before also limits the sandwich fillings. I can not for example use tomato or cucumber slices or wet fillings. In addition, I have a fussy teenager who does not like very much, and if I do not hit with the right lunch, she will go straight to the shop and buy something else. It is a plus and minus when they have their own Visa Cards, and we know who puts the money into the account. One thing that is always good, s to add some pesto sauce on the sandwiches, add a salad leaf, a squeeze of balsamic creamy vinegar and top with ham. It is really good. An excellent snack I have found is home made «energy bars» that are quick and easy to make. They contain my home made muesli mix, oats, egg and akasia honey. I have also made a variation with apple pieces, dried cranberries and chocolate. Now it is the weekend and I have school sandwich free for 2 days,,,yeh.
FREMGANGSMÅTE
- Varm ovn til 180 grader
- Dekk steke brett med bakepapir
- Bland sammen i en bolle 4 dl muesli, havregrynn, honning og egg
- Press miks i barer på steke brett med en slikkepott eller steke spade og bake i ovn ca 20 minutter
Barer bur være litt mykt fremdeles. De stivner nå avkjølt.
Hint:- finhakk 1 eple i miks for litt variasjon og smak
INGREDIENSER
= 6 bar
Hva du bør ha i skapet fra før:
2 dl Musli
2 dl havregrynn
100 gram akasiehonning
2 egg
Muesli oppskrift:
Bland sammen:-
1 pakk solsikkerfrø
1 pakk gresskarfrø
1 pakk valnøtter
1 pakk mandler
1 pakk rosiner – kan erstattes med tørket tranebær