Eplepai
Hva er det beste med tidlig høst? Hage bugner med deilig epler. Jeg har tre sorter, Aroma, Prins og Discovery. Jeg har laget denne nydelig pai med Discovery. Spor meg om flere oppskrifter for epler
Apple Pie
What is the best with early Autumn? The garden is full of delicious apples. I have Three types, Aroma, Prins and Discovery. I have made this delicious pie with Discovery. Ask me for other recipes for apples.

FREMGANGSMÅTE
- Varm ovn til 200 grader
- Smør et ild fast rundt form ca 20 cm
- Smule sammen 300 gram mel, 50 gram sukker, 200 gram smør med egg og
litt raspet sitron skal. Bland sammen til en fin deig. - Kjevle ut 2/3 deig mellom 2 stykk plastfolie til dekke bunn og sider av form.
- Forsiktig legg deigen i form og stek i ovn 10 minutter.
- Skrell epler, fjern kjerne og del i små bater.
- Hakk mandler og bland sammen med 150 gram sukker, 1 ss mel, resten av revet av
sitron og presset juice fra sitron. - Legg epler båter på pai bunn og dekk med mandler blandingen
- Kjevle ut den resterende 1/3 deig.
- Kutt ut noe dekorativ blader. Smør utskjæringer
med litt ekstra egg og legg ned igjen som pynt. - Pensel kantene og lokk med egg og legg lokk på. Press rundt kantene.
- Stek paien 25 minutter. Pass på at det bli ikke for mørk
Gjerne dryss med litt melis og servere med is, fløte eller yoghurt
INGREDIENSER
=8 personer
Hva du bør ha i skapet fra før:-
Plastfolie
Melis
Vanilje is, pisket fløte eller yoghurt
Kjøp:-
300 gram mel + 1 ss mel
200 gram sukker
75 gram mandler
200 gram meieri smør +
1 egg +
Fersk sitron
8 epler
































































































































































































































