Eplevafler
På sondags morgener var nystekte vafler tradisjon til frokost hos oss. Men som dere sikkert kjenner til, tiden er ikke alltid på vår side og vi velger løsninger som er fort å lage før vi løper videre til ditt eller datt. I dag vekket min familie overaskende opp til vafler igjen. Denne gangen var det vafler med et annet vri – eplevafler. Epler fra hagen er så god og plutselig er de vekk. For meg det viktigste er å bruke de råvarene som er lett tilgjengelig og på sin beste nå. Hva serverte jeg til? Crème Fraiche og hjemmelaget eple og bringebær syltetøy selvfølgelig. Men egentlig vaflene var så god i seg selv at de trengte ingenting på. Kun et god kopp kaffe ved siden av og dagens avis.
Apple Waffles
On sunday mornings freshly made waffles was our traditional breakfast at home. However, as you will probably agree, time is not always on our side and we choose easier solutions that are faster to make, before we run on to this or that. Today, my family suprisingly awoke to waffles again. This time, it was waffles with another angle – apple waffles. Apples from the garden are so delicious, and suddenly they will be gone. For me, the most important thing is to use the ingredients that are easily available and at their best now. What did I serve with the waffles? Crème Fraiche and home made apple and raspberry jam of course. The waffles were actually so good that they didn’t need anything on them, just a good cup of coffee on the side and the morning’s newspaper.
FREMGANGSMÅTE
- Smelt smør og lett pisk egg.
- Rør alt untatt epler sammen til en tykk røre.
- Skrell og rasp epler og rør inn i røre.
- Stek i vaffeljern til vafler er gylden brun.
- Servere med crème fraiche og syltetøy
INGREDIENSER
= 4 personer
Hva du bør ha i skapet fra før:
100 gram meieri smør
150 gram sukker
En klype salt
250 gram hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts kanel
1 egg
5 dl melk
2 eple