Eplevafler – det er vaffeldag!
Har dere fått det med deg? I dag er faktisk Vaffeldag i dag. Med opprinnelse i Sverige, i dag var også dagen, Jomfru Maria fikk vite at hun var gravid. Regner baklengs og det er akkurat 9 måned til julaften? Det feires også som begynnelse av vår, og det gleder vi til. Vaffeldag merkes her i Norge samt store deler av Europa. Det finnes mange forskjellige oppskrifter om vafler, enten søt, sur, mykt, hard, tykk, tynn, hjerteformet eller firkantet. En ting vi er alle enig om er at vafler er godt og dufte fantastisk enten til frokost, lunsj, middag eller «anytime med stor takk.» Denne vaffel oppskrift har jeg blogget før men man kan aldri får for mye av en god ting, så jeg tillater meg og gjentar det mens vi feire vaffeldag samt over 150 oppskrifter som dere kan gleder dere over på bloggen min.
Apple Waffles
Did you know that today is actually Waffle Day? Originating in Sweden today is also the day that the Virgin Mary discovered that she was pregnant. Count backwards and it is exactly 9 months to Christmas Eve. Waffle day also marks the beginning of spring, and we are looking forward to that. We celebrate Waffle Day here in Norway as well as in other parts of Europe. There are many different ways to prefer waffles, either sweet, sour, soft, hard, thick, thin, heart shaped or square. One thing we all agree on, is that they are delicious and smell great whether for breakfast, lunch, dinner or anytime please. I have blogged this waffle recipe before, in fact it was one of the first ever, so I am allowing myself to repeat it as we can never have too much of a good thing. Today we can celebrate both Waffle Day and over 150 recipes that you can enjoy on my blog.
FREMGANGSMÅTE
1. Smelt smør og lett pisk egg.
2. Rør alt unntatt epler sammen til en tykk røre.
3. Skrell og rasp epler og rør inn i røre.
4. Stek i vaffeljern til vafler er gylden brun.
5. Servere med creme fraiche og syltetøy
INGREDIENSER
= 4 personer
Hva du bør ha i skapet fra før:
100 gram meieri smør
150 gram sukker
En klype salt
250 gram hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts kanel
1 egg
5 dl melk
2 eple