Fenalår suppe
For all del, ikke kast beinet da du er ferdig med Fenalår. Det gis utmerket smak som base til et suppe. Med litt tid til bløtt ut i vannet alle deilige smaker kommer frem og kjøtt løsner fra beinet. Du kan ha opp i mange andre grønnsaker du ha tilgjengelig eller bruke oppskriften som følger som et utgangspunkt. En god og tykk suppe er alltid vellykket som en hverdags middag, særlig på denne års tid. Er ikke den stor te kopp fra Spode/Glass Thomsen fin? Nå jeg se på den har jeg lyst å ta det suppen med, og krøll up i det nærmeste god stol med et pledd.
Cured lamb bone soup
Do not throw away the bone when you are finished with a cured lamb leg. It gives a fantastic taste as a base for a soup. With time to soak in water, all the delicious flavours release and any meat will come away from the bone. You can throw in many other vegetables that you have, or use the following recipe as a starting point. A good and thick soup is always a success as an everyday meal, especially at this time of the year. Isn’t that big teacup from Spode/Glass Thomsen nice? When I look at it, I just want to take it with me and curl up in the closest chair with a blanket.
FREMGANGSMÅTE
1. Skjer gjennom bein et par steder med et sag.
2. Bløtt bein i vann i kjøleskap 2 døgn.
3. Skrell løk og gulrøtter. Kutt løk, gulrøtter og selleri i jevn små terninger.
4. Ha bein rester i en stor kjele med bløtte vann. Tilsett 100 gram linser og kuttet grønnsaker. Småkoke i ca 1 timer.
5. Tilsett kjøttkraft, tomatpure, salt og pepper etter smak. Småkoke enda 1 timer.
Kast bein rester og servere med hakket bladpersille. Knekkebrød eller brød er deilig sammen med suppe.
INGREDIENSER
= 8 personer
Hva du bør ha i skapet fra før:-
Fenalår bein
Salt
Pepper
Kjøp:-
3 gulrøtter
3 stang selleri
1 stor eller 2 mindre løk
Bladpersille
Rød linse
Liten boks tomatpure
250ml Jacobs kjøttkraft