Fennikel, sommer savoykål og kikkerter suppe
Det er så deilig nå Norsk grønnsaker og frukt kommer på butikken. Nå er det sommer kål i flere varianter og dagens valg falt på savoykål med sin mørk og mykt blader. Suppen må være sommerens vinner som kroppen skal takke deg for. Den er så fullt av vitaminer og smak og samtidig er fett fri. Dette kommer på meny hos icookkitchen, spiseri og matopplevelse, men hvis du kan ikke besøke oss kan du trygt og enkelt lager den suppen selv. Fortsett god smak av sommer!
Fennel, summer savoy cabbage and chickpea soup
It is wonderful when delicious Norwegian made vegetables and fruit arrive in the supermarket. Now, summer cabbages are available in many varieties. Today’s choice fell on Savoy cabbage with it’s dark green and soft leaves. This soup has to be summer’s winner; your body will thank you for. It is full of vitamins and taste and at the same time, fat free. This will be on the menu at icookkitchen eatery, but if you can’t visit us, you can safely and easily make this soup at home. Enjoy the taste of summer!
FREMGANGSMÅTE
- Skrell løk og hvitløk. Finhakk.
- Kutt kål og fennikel i fin strimler. Kast bort roten.
- Varm en god klunk olivenolje i en stor kjele. Fres løk, hvitløk, kål og fennikel uten at de få farge.
- Ha i knust chili og spisskummen. Fres et par minutter til.
- Tilsett 1 l grønnsaksbuljong, sett på lokk og småkoke 20 minutter.
- Skyll kikkerter i vann og sil.
- Ha kikkerter i suppe og kokk ytterlig 5 minutter til.
- Tilsett presset saft av halve sitron og 4 ss hakket bladpersille blader.
- Smak til med Maldon Salt.
- Riv parmesan ost gjerne med ostehøvel.
- Servere suppe med rivet parmesan.
INGREDIENSER
= 6 personer
Hva bør du ha i skapet fra før:-
2 hvitløksbåter
1 hel tørket rød chili
1 ts spisskummenfrø
Maldon salt
Olivenolje
Grønnsaksbuljong
Kjøp:-
1 løk
1 fennikel
1 savoykål
1 fersk sitron
Fersk bladpersille
Parmesan
400 gram boks kikkerter