Fersk grønn ertesuppe med karri
For dere i Bergen som opplever den grønne vinteren for tiden, frister ikke det med noe varmt og godt? Det fristet for meg i hvert fall og mye måtte til for å varme begge kroppen og sjel i dag. Frisk og grønt som naturen selv etter et regn skyll er min ertesuppe med karri. Jeg kaller det for fersk ertersuppe, laget med frossen erter i motsetning til andre ertesuppe jeg lager om vinterstid, dvs. den hvite vinter, som er laget med tørket erter og tyngre i konsistens. Uansett en hjerte varme for alle årstider
Fresh green pea soup with curry
For us in Bergen that are experiencing the green winter right now, it was tempting with something warm and good! It was tempting for me at least, and I needed something special to warm both my body and soul today. Fresh and green just like nature itself after a rain shower – that is my pea soup with curry. I call it fresh pea soup, made with frozen peas in contrast to other pea soups I make in wintertime, that is, the white winter, which are made with dried peas and of is of a thicker consistency. Regardless, a heart warmer for all times of the year.
FREMGANGSMÅTE
- Spar 1 dl erter.
- Dekk resten av erter med vann i en gryte og kok til mykt.
- Kjør erter gjennom et kjøkken maskin med blader eller stavmikser. Legg til siden.
- Smelt smør i en gryte. Tilsett hvetemel og rør til blandet sammen. Kok to minutter. Sakte hell i kyllingkraft og rør godt. Småkoke et par minutter.
- Tilsett erterpurè, karri og fløte, salt og pepper. Kok opp, sett ned varmen og småkoke et par minutter.
- Tilslutt ha i reservert erter og servere med et dryss salt, pepper og karri.
INGREDIENSER
= 8 personer
Hva du bør ha i skapet fra før:-
60 gram meierier smør
4 ss hvetemel
2 ts karripulver
Maldon Salt
Pepper
Kjøp:-
500 gram frossen erter
10 dl kyllingkraft
2 dl kremfløte