Finnbiff av rein
Jeg gleder meg sånn til årets vilt kommer på butikken. Jeg var litt bekymret da jeg lest at rein jakt på Hardangervidden er utvidet, og det var på grunn av et dårlig fangst så langt i sesongen. Det var ikke god nyheter. Vi vil har rein, og vi vil har det for en grei pris. Men, det er ikke helt krise enda. For en hverdags middag er finnebiff som finnes i fryse disken, en helt greit alternativ. Enkelt og fort å lager er det også. Krydre det med salt, pepper, knust einebær og vilt krydder. Fres det i stekepanne med litt smør og hakket løk, tilsett litt vann og vilt fond og sett på lokk. Små koke i 15 minutter. Fjern lokk, tilsett fløte og cremè fraiche og bland sammen. Ferdig arbeid. Som alltid hvis det er vannete, blend maizena mel med litt vann og ha opp i. «middag x 5d = 30m, mat matte». Hva, sier du? En intelligent hverdags middag, for 5 dager i uken i 30 minutter, som alle i familie vil elsker.
Shredded Reindeer
I am looking so forward to when this year’s reindeer is available in the shops. I was a little worried when I read that the reindeer hunt in the Hardanger mountain plateau is extended this year. The numbers have been inadequate so far this season. That was not good news. We want reindeer meat and we want it for an acceptable price. However, it is not a total crisis yet. For a weekday dinner, the frozen packets of shredded reindeer are a good alternative. They are also easy and quick to make. Add salt, pepper, crushed juniper berries and powdered game spice. Brown the reindeer in a pan with a little butter and chopped onion. Add a touch of water and game bullion, put a lid on the pan and let it simmer for 15 minutes. Add cream and cream frâiche and stir to mix. Finished. As always, if it is too watery, mix some cornflour in water and add it. «middag x 5d = 30m, mat matte». That is food maths. An intelligent dinner for 5 days a week made in 30 minutes that all the family will enjoy.
FREMGANGSMÅTE
1. Varm ovn til 200 grader.
2. Skrell poteter og hvitløk. Skjær i fin skiver. Press hvitløk.
3. Varm melk og 2 dl fløte i en gryte. Tilsett 4 kvist timian, salt, pepper og kuttet poteter og hvitløk. Kok i 10 minutter til grønnsaker mykne.
1. Riv parmesan og ost. Legg halvparten opp i gryten sammen med
potetene og rør.
1. Ha poteter og fløten i en ild fast form, dryss med ekstra ost og stek i ovn 15 minutter
2. Skrell og fin hakk sjalottløk. Knus einerbær med mørtel.
3. Varm 2 ss smør i en stekepanne. Tilsett sjalottløk og fres til gjennomsiktig. Tilsett einerbær og viltkrydder og fres til den dufter godt.
1. Tilsett finnbiff i frossen tilstand sammen med litt vann og viltfond. Sett på lokk. Småkoke i 15 minutter.
1. Kok opp vann i en gryte. Tilsett rosenkål. Kok i kun 3 minutter. Sil.
2. Ta av lokk og tilsett 1 dl fløte og cremè fraiche, salt og pepper. Rør godt. Småkoke
Noe minutter til. Hvis det er vannete, kan du koke ned eller tilsett 1 ss maizena* blandet med litt vann.
Finnbiff serveres med rosenkål og gratinert poteter.
INGREDIENSER
= 2 personer
Hva du bør ha i skapet fra før:-
1 sjalottløk
2 båter hvitløk
Maldon Salt
Pepper
1 ts einerbær
1 ts malt viltkrydder
Maizena*
Meierier smør
3 dl Melk +
50 gram parmesan ost
50 gram ost
Kjøp:-
400 gram pack frossen finnbiff av rein
3 dl Kremfløte
4 ss Creme Fraiche
2 ss viltfond
Fersk rosenkål
Poteter
Fersk timian