Fish and chips with easy tartaresaus
26 januar var «Australia Day», dvs. Nasjonal dagen. Nå man spør om mat kultur i Australia, svar er ganske kompleks. Australia er et flere kulturelle land med immigranter fra hele verden som har medbrakt sine kulturer, råvarer og smaker. Til slutt bli maten en fusjon av alt mulig innflytelse. Jeg kan ikke glemmer gammel England hvor mine forfedre kommet fra, frivillig! Nå jeg tenke på tradisjon, det er flere ting jeg forbinde med engelsk mat. En av de er fish og chips. Fish og Chips gå hånd i hånd enten du er på Engelsk «pub» middag, ellers spiser du på strand hvor som helst i Australia. Fish og chips er noe vi kan ikke leve uten. Det er litt annerledes å spise de i Norge i mørke og kulde, på en ordentlig tallerken med kniv og gaffel. Det er langt fra minner om take away i avis papir og et stor «shaker» med salt. Jeg har funnet ut at Norsk torsk kombinert med et typisk Australsk røre, laget med øl, er den perfekte kombinasjon. Nå føler jeg hjemme, med det beste av begge verdener.
Fish and Chips
January 26 was Australia Day. When asked about food traditions in Australia it is not easy to give a straight answer. Australia is today, a multicultural country with immigrants from all over who have brought their own cultures, ingredients and tastes with them. In the end, the food became a fusion of every possible influence. I cannot forget old England where my grandparents came from, on their own free will!, There are a couple of things that come to mind with English food and tradition. One of them is Fish and Chips. Whether you are eating them in an English Pub or on the beach somewhere in Australia, Fish and Chips is one thing Aussies cannot live without. It is a bit different eating them here in Norway in the dark and cold, and on a plate with a knife and fork and a world apart from my memories of a take away in newspaper with lots of salt from a big saltshaker. I have discovered that Norwegian Cod combined with a typical Australian beer batter, is “the” perfect combination. Now I feel at home, with the best of both worlds.

FREMGANGSMÅTE
1. Lett pisk sammen mel, bakepulver, maizena, øl og mineralvann. Legg i kjøleskap 30 minutter.
2. Skrell poteter og kutt i stor biter.
3. Kok i vann ca 15 minutter. Sil og tørke godt med tørke papir.
4. Krydre ekstra hvetemel med salt og pepper. Rull loins i mel. Begge sider bør være dekket med mel.
5. Rull søt poteter i mel.
6. Varm opp raps olje på høy varme i en kjele. Fritere søt poteter litt om gangen til gylden brun. Hvil på tørke papir. Dryss med Maldon salt.
7. Dypp loins i røre. Rull en gang til med mel. Dypp en gang til i røre. Fritere i samme raps Olje til sprø og gylden. Hvil noe sekund på tørkepapir før servering.
8. Servere loins sammen med poteter, gjerne tartare saus og noe båter sitron, salt og pepper.
Bilde vises, servert med grønnkål og granateple salat.
INGREDIENSER
= 6 personer
Hva du bør ha i skapet fra før:-
Raps olje
Maldon Salt
225 gram hvetemel ++
2 ts bakepulver
75 gram maizena mel
Boks 375ml pils
60 ml mineralvann uten smak (Farris/Olden)
Tørke papir
Kjøp:-
Torsk loins ca. 2 per person
2 stor søtpoteter
































































































































































































































