Fiskesuppe med røykelaks og dill
Vi alle har vår favoritt oppskrift for fiskesuppe. Noe er sikkert mer avanserte en andre. Hvor vanskelig er det egentlig? Litt grønnsaker, fisk, fiskekraft, grønnsakkraft, blande alt sammen med litt rømme og vips, er fiskesuppe klar. Jeg har prøvd mange varianter men har jaktet på de fin balanse av hvit og rød fisk. I kveld funnet jeg den, men ikke med vanlig laks, men røykelaks. Den var så fin og delikat, nesten alt for god for en vanlig hverdags middag på under 30 minutter – middag x 5d = 30m. Sånn bør spares til helg eller fest.
Fish soup with smoked salmon and dill
We all have our favourite recipes for fish soup. Some are surely more advanced than others. How difficult is it really? Some vegetables, fish, fish stock, vegetable stock, mix everything together with some sour cream and suddenly, the fish soup is done. I have tried many varieties but have been hunting for the right balance of red and white fish. This evening I found it. Not with ordinary salmon, but with smoked salmon. It was so delicious and delicate, nearly too good for an ordinary everyday meal in under 30 minutes – middag x 5d = 30m. A dish such as this should be saved for weekends or special occasions
FREMGANGSMÅTE
1. Kutt selleri og purre i fin strimler. Kun bruk den hvite delen av purre.
2. Skrell kålrot og kutt i terninger.
3. Smelt smør med et klunk oliven olje i en stor gryte. Tilsett selleri, purre og kålrot. Stek
I ca 10 minutter. Ha på hvetemel og rør godt sammen.
4. Hel over kraften mens du rør. Melet må blandes godt underveis.
5. Skru opp varmen og ha i ca 2 ss dill. Skru ned varmen igjen og småkoke i ca 20 minutter Eller til kålrot er mør.
6. Kutt torskefilet i biter.
7. Ha i fløte , hvit pepper og torsk. Torsk skal trekke i ca 5 minutter.
8. Kutt røykelaks i biter.
9. Fordel røykelaks i bunn av serverings skål og dekk med suppe. La stå et par minutter før servering.
INGREDIENSER
= 6 personer
Hva du bør ha i skapet fra før:-
25 gram meierier smør
Olivenolje
3 ss hvetemel
Hvit pepper
Maldon Salt
Kjøp:-
4 stang selleri
1/2 purre
1 små kålrot
Fersk dill
1,5 liter grønnsaksbuljong
1/2 liter fiskekraft
3 dl kremfløte
400 gram torskefilet
500 gram røykelaks