Flettebrød med spinat og ost
Jeg hadde invitert en gjeng på after ski i går kveld og valgt å servere en varm suppe – løvbiff suppe med pepperrot krem som jeg har blogget før, og er like godt hver gang. En varm suppe er deilig da man kommer inn fra kulden og enkelt nå det er forventet flere mennesker. Men, duft av nybakt brød måte også til. Man kan være ganske sulten etter en lang ski tur eller flere timer i bakken. Med fokus på helsen igjen bli det en spennende flett med spinat, purre, timian, basilikum, parmesan og feta ost som var valgt. Så himmelsk den smakte også, fremdeles varm fra ovn med et klatt kvitseidsmør. Uten gjær eller heving var det også relativt fort å lager. Denne brød kommer jeg til å lager ofte. Den er perfekt til en piknik lunsj, tur sak eller brunsj. Jeg kan også tenke at den passer ypperlig til en salat og pai. En verdi avslutning til 2014, Godt Nytt År.
Spinach and cheese plait
I had invited a group for after ski yesterday evening, and chose to serve them a warm soup – thinly sliced beef soup (løvbiff) with horseradish cream which I have already blogged, and is just as good every time. A warm soup is lovely when you come in from the cold, and easy when you are expecting several people. However, the smell of freshly baked bread was essential too. One can be quite hungry after a long ski tour or after several hours on the slopes. With focus again on our health, I decided on an exciting plait with spinach, leek, thyme, basil, parmesan and feta cheese. It tasted heavenly too, warm from the oven with a dash of pure butter. Without yeast or having to rise, it was also relatively quick to make. I will be making this bread often from now on. It is perfect to a picnic lunch, tour sack or brunch. I can also imaging it beautifully with a salad and quiche. A worthy end to 2014, Happy New Year
FREMGANGSMÅTE
1. Del purre i to på langs og rens godt. Finhakk.
2. Finhakk 1 ss timian blader.
3. Rens, sil og grov hakk spinat.
4. Smelt smør i en stor stekepanne, tilsett purre og timian. Rør rundt til purre er mykt men ikke brun.
5. Ha spinat i stekepanne. Rør ca. 5 minutter til spinat er kokt og mykt. Legg til siden.
6. Varm ovn til 200 grader.
7. Fin riv parmesan. Finhakk basilikum blader. Du bør har ca. 1/2 dl da hakket ferdig.
8. Kutt feta ost i jevn små biter.
9. I en stor bolle bland hvetemel, bakepulver, parmesan, basilikum, pepper og 2/3 av Feta ost. Tilsett spinat blandingen og nok melk (ca 1 dl) til bland til en klysete deig.
10. Elt deigen med ekstra hvetemel til elastisk. Del i 3 lik dele.
11. Rull ut hver del til en pølse.
12. Dekk en steke brett med bakepapir og spray med formfett.
13. Legg alle 3 pølse på brett og flett sammen. Dryss med resten av feta ost.
14. Stek i ovn 40 minutter. Avkjøl litt før skjæring.
INGREDIENSER
= 1 brød
Hva du bør ha i skapet fra før:-
20 gram meierier smør
300 hvetemel +
2 ss bakepulver
1 ts pepper
Melk
Formfett
Bakepapir
Kjøp:-
1 pose spinat blader
1 purre
Fersk timian
Fersk basilikum
80 gram fersk parmesan ost
150 gram feta ost