Glutenfri blomkål og ost middags muffins
Hverdagen etter sommerferie – og det var den «kjedelig» matpakke til i morgen! Det trenger ikke å være slik. Overrask barnet med minimuffins av blomkål de vil elsker. Enten som et tillegg til brød mat og frukt, eller på middagsbordet, blomkål muffins en garantert nytt måtte å får barn til å spiser grønnsakene på. Det passer utmerket til oss voksne og!
Gluten free cauliflower and cheese dinner muffins
Back to the everyday after summer holidays – and then there is that “boring” lunch box for tomorrow! It doesn’t have to be so. Surprise the kids with mini muffins of cauliflower they will love. Either as an addition to bread and fruit, or on the dinner table, cauliflower muffins are a guaranteed new way to get kids to eat more vegetables. They are great for us grown ups too.
FREMGANGSMÅTE
- Forvarm ovn til 180 grader
- Rens blomkål og kutt i små biter.
- Demp eller kokk i mikrobølgeovn blomkål til mykt. Sil
- Skrell og hakk hvitløk.
- Riv ost
- I en kjøkken maskin med kniver, bland hvitløk og blomkål til en pure.
- I en stor bolle bland sammen blomkål pure, ost, ½ dl gresk yoghurt, 2 egg, salt og pepper.
- Del resterende 2 egg. Pisk eggehvite stiv.
- Rør eggehvite sammen med blomkål blandingen.
- Fordel i mini muffins form og stek i ovn 20 – 25 minutter.
- Hvil noe minutter før avkjøling på rist.
INGREDIENSER
= 24 mini muffins
Hva du bør ha i skapet fra før: –
3 hvitløksbåter
Maldon Salt
Pepper
Formfett
Kjøp: –
1 blomkål hode
Beger Gresk yoghurt
60 gram engelsk cheddarost
4 egg