Gozleme med spinat og feta
Gozleme er en tradisjonelle tyrkisk flatbrød, penslet med olje eller smør, fylt med diverse, og kokt på en grill eller jern plate. Jeg husker min først smak av gozleme i Sydney noen år siden. Det er noe man ikke forglemmer så fort. Den er deilig, og siden den er fylt med spinat og krydret med fersk sitron, vi kan i hvert fall later som det er «sundt». Det er mye bedre enn andre alternativer, men ja, det er mye mel og gjær, som er ikke bra for sensitive mager. En perfekt mellommåltid, til lunch eller ved siden av middag. Den oppskrift er til deg Mamma. Jeg vet du digger gozleme også.
Gozleme with spinach and feta
Gozleme is a traditional Turkish flat bread, brushed with oil or butter, filled and then cooked on a grill or iron plate. I remember my first taste of Gozleme in Sydney some years ago. It is something you cannot forget so quickly. It is wonderful. Filled with spinach and drizzled with fresh lemon, we can at least pretend that it is healthy. It is at least better than other alternatives, but yes, contains a lot of flour and yeast, which is not good for sensitive stomachs. A perfect snack, lunch or as an accompaniment to dinner. This recipe is for you Mum. I know you love Gozleme too.
FREMGANGSMÅTE
1. Bland sammen 3 dl varm vann med gjør, salt og sukker. Rør. Hvil et varm sted 5 minutter.
2. Ha mel i en stor bolle. Tilsett gjær blanding og 4 ss olje. Rør til en mykt deig.
3. Elt deig med ekstra mel, 5 minutter eller til elastisk. Del deig i 4 stykke.
4. Spray et flat stekebrett med formfett. Legg deig stykke på stekebrett og dekk med et rent kjøkken håndkle. Hvil et varm sted 20 minutter til deigen er doblet i størrelse.
5. Stek spinat i litt olje på en stekepanne.
6. Del feta ost i små smule.
7. Kjevle hver deig stykke ut til et rektangel ca 35 cm x 45 cm.
8. Fordel en fjerde del av spinaten over halve langside av rektangel. Dryss med salt og pepper. Fordel
En fjerde del av osten på toppen av spinat. Brett den andre siden over ost og press ned kantene og forsegle. Pensel den øverste siden med litt olivenolje.
9. Varm et grill plate eller steketakke på høy varmen. Legg oljet siden av gozleme ned og stek ca 3 minutter til gylden. Pensel øverste siden med litt olje. Snu og stek til gylden.
Kutt gozleme i stykke ca 5 cm lang. Dryss med maldon salt og presset saft fra sitron.
INGREDIENSER
= 4 Gozleme til 8 personer
Hva du bør ha i skapet fra før:-
7 gram tørr gjær
Maldon salt
Pepper
1 ts sukker
4 dl hvetemel+
50 ml olivenolje
Formfett
Kjøp:-
200 gram baby spinatblader
200 gram fetaost
Fersk sitron