Granskuddsirup bakt laksefilet
Jeg mener jeg hadde hørt om granskuddsirup et sted, men før jeg faktisk prøvde, tenkt at det var litt på det rare siden, litt på grensen egentlig. Men jeg tok feil, og kan opplyser at granskudd er et skult skatt. Vi bør lære og bruke mer av naturen rundt oss. Noe å tenke på? Etter granskuddene var høstet inn og sirup var laget, jeg prøvd den som en tilbehør til ost – og var ganske imponert! Dagens utforskning gikk ut på laks drysset med granskuddsirup og ovnsbakt. Utrolig bra den og samt et helt ny måten og nyte laksen på.
Baked Salmon with Norwegian Spruce shoots syrup
I had heard about spruce shoots syrup somewhere, but before I had actually tasted it, I thought it was a bit on the wild side, over the line actually. I was wrong however, and I can comment that the spruce shoots are a secret treasure. We should learn to use more of the nature around us. Isn’t that something to think about? After I picked the shoots, and made the syrup, I tasted it first as a condiment to cheese – and was quite impressed! I experimented with Salmon today, coated in the syrup and oven baked. It was fabulous and a completely new way to enjoy Salmon.
FREMGANGSMÅTE
= 4 personer
Hva du bør ha i skapet fra før:-
Hjemmelaget granskuddsirup (oppskriften følger)
Salt
Kjøp:-
800 gram laksefilet
Bulgur
Salat blader
- Varm ovn til 200 grader.
- Legg laksefilet i en ild fast form. Dryss med 4 ss granskuddsirup.
- Stek i ovn 30 minutter til laksen er gylden.
- Kok vann i en gryte med et klype salt.
- Tilsett bulgur og kok i 8 minutter. Ta hensyn til koketid og anvisning på pakken.
- Lage et enkelt salat med baby salat blader.
- Anrett bulgur på tallerken og topp med laksefilet og sirup væske.
- Servere med salat.
Bilde vises fersk rødbete, nype og en dryss paprika pulver som tilbehør.
Granskuddsirup
= 1 glass granskuddsirup
En bolle nye plukket fersk granskudd
Vann
Sukker
- Ha granskudd i en kjele med vann. Vann skal ikke dekke granskuddene men likevel være nok.
- Ha på lokk og kok 30 minutter.
- Sil med et fin rent klut og beholder væske.
- Mål ut væske. Bruk 3 deler væske til 2 deler sukker. Med andre ord hvis du har 15 dl væske, bruk 10 dl sukker.
- Ha sukker og vann i kjele. Rør om til sukker forsvinner. Skru opp temperatur og småkoke uten lokk. Etter en stund vil blandingen skifte farge til rosa/brun.
- Test med skje. Blandingen bør vær et sirup aktig konsistens. Hvis ikke fortsette å koke.
- Ha varm sirup i varm glass og forsegl med en gang.
Nydelig som condiment til ost
INGREDIENSER
= 4 personer
Hva du bør ha i skapet fra før:-
Hjemmelaget granskuddsirup (oppskriften følger)
Salt
Kjøp:-
800 gram laksefilet
Bulghur
Salat blader
Granskuddsirup
= 1 glass granskuddsirup
En bolle nye plukket fersk granskudd
Vann
Sukker