Gresk lammegryte med mynte
Det er midt sommer. Det lukte røyk og grill. Det er grått, det blåse og er langt fra sommer. Barn ha det bra, de løpe, spiser is og er glad. Snart er det skole fri. Uten barn i huset har jeg valgt litt forskjellig St Hans feiring i år. En gresk inspirert gryte med ris som varme. Fersk mynte og sitron gi et skarp spennende vinkel til retten. Det bør kokes litt, til å få kjøtt saftig og mykt. På den grunn egner den seg ikke til en middag x 5d = 30m. En hverdags middag på under 30 minutter.
Greek lamb stew with mint
It is mid-summer. It smells of smoke and bbq. It is grey, windy and doesn’t feel like summer. The kids are ok, they are running, eating ice cream and are happy. Soon it is school holidays. Without children at home, I have chosen a different mid-summer celebration this year. A Greek inspired stew with rice that warms. Fresh mint and lemon gives the dish a sharp exciting twist. Cook it up to get the meat juicy and soft. For this reason, it is not a middag x5d =30m, everyday meal in under 30 minutes.

FREMGANGSMÅTE
- Kutt lammekjøtt i terninger uten bein.
- Ha olivenolje i en stor gryte og varm opp. Tilsett lammekjøtt og fres til lam er gylden.
- Skrell løk, hvitløk og sjalottløk.
- Kutt løk i fin skiver.
- Kok ris i vann.
- Ha løk, presset hvitløk, kraft, tomater, presset saft av sitron, hel kanelstang og hel sjalottløk i gryte.
- Sett på lokk og småkoke. Det lengre du småkoke det saftige og møre lammekjøttet. Minst 60 minutter.
- Kutt sitron skal i fin skiver.
- Servere lammegryte med kokt ris og dryss med sitron skal og mynte blader.
INGREDIENSER
= 4 personer
Hva du bør ha i skapet fra før:-
3 ss olivenolje
2 hvitløksbåter
2 løk
2 kanel stang
Kjøp:-
1 1/2 kg lammekjøtt
3 dl kjøttkraft
400 gram boks hakkede tomater
Ris
1 sitron
Fersk mynte blader
10 stk sjalottløk
































































































































































































































