Gresskar brød
Først kutt gresskar i stor biter. Behold huden. Stek i ovn, dekket med aluminiumsfolie på 180 grader ca 90 minutter til myk. Avkjøl, skrape ut kjøtt og mos med gaffel. Du trenger 1, 5 dl mos. Vekke tørr gjær i varmt vann med honning. Jeg har brukt hvetemel, sammalt, solsikkerfrø og sesamfrø sammen med gresskar i deigen. Deigen var penslet med egg og drysset med gresskår frø og valmuefrø før baking ca 40 minutter på ca 180 grader.
Frøene var kastet tilbake i komposten og jeg venter med spenning for neste tomming av komposten neste vår. Happy Halloween
Pumpkin bread
First cut the pumpkin in large pieces, keeping the skin. Bake in the oven covered in aluminium foil with 180 degrees for 90 minutes. Cool. Skrape out the pumpkin and mash with a folk. You will need 1,5 dl mash. Activate the yeast in warm water with honey. I used regular flour, wholemeal flour, sun flower seeds, sesame seeds together with the pumpkin in the doe. The doe was brushed with egg and spread with pumpkin seeds, before baking for 40 minutes at 180 degrees celcius.
All the seeds were thrown back into the compost and I am waiting in anticipation for the next time I empty the compost bin again, next spring. Happy Halloween
FREMGANGSMÅTE
1. Varm ovn til 180 grader.
2. Kutt gresskår i stor stykke og fjern frø. Legg i ild fast form og dekk med aluminiums folie.
1. Bake i ovn i 90 minutter. Avkjøl.
2. Skrap kjøtt fra gresskår i en bolle og mos med gaffel. Det skal være ca 1,5 dl gresskår.
3. Gjær, 125 ml varmt vann og honning blandes sammen i en bolle og sett til siden 10 minutter til gjær vekke.
1. I en stor bolle bland sammen sammalt mel, mel, solsikkerfrø og sesamfrø.
2. Tilsett vekket gjær og gresskar, bland sammen og elt 10 minutter til elastisk. Sett tilbake i bolle og hvil dekket i plastikkfolie, i en varm sted 1 timer.
1. Pensel bakebrett med olje.
2. Elt deigen på nytt. Form til en runding og hvil på oljet bakebrett 40 minutter, dekket med plastikkfolie.
1. Øke ovn til 225 grader.
2. Pensel brød med lett pisket egg og dryss med gresskar frø og valmuefrø.
3. Med et kniv, lager 5 kutt 5 på brødet. Bake 20 minutter.
4. Sett ned temperatur til 180 grader og bake 10 minutter til. Avkjøl.
INGREDIENSER
Hva du bør ha i skapet fra før:-
2 ss honning
olje
200 gram sammalt mel
300 gram hvetemel
1 pose – 7 gram tørr gjær
75 gram solsikkerfrø
4 ss sesamfrø
2 ss linfrø
4 ss gresskarfrø +
2 ts valmuefrø
2 ss maldon salt
1 egg
Aluminiums folie
Plastikk folie
Kjøp:-
1kg gresskar