Gresskarmuffins
Det er alltid koselig med besøk på en sondags ettermiddag. Det er enda bedre nå vi få noen timers varsel i forkant. Folk som har kjørt hele veien her ute forventer litt servering, og det skulle bare mangler. Som oftest nå jeg er ferdig med telefon samtalen, det første jeg tenke på er «aaaahh», hva har vi i skapet eller fryser som er godt og søt. Sondags ettermiddag er ikke tiden for ost og kjeks. Det er alltid noen vi kan finner på og det er fornuftig med en oppskrift på lur og ingrediensene som trengs i reserve. Etter en fort runde i skapet, det var bestemt at min gresskar muffins ville være en bra valg til anledningen. Gresskar er dessverre lite brukt her i Norge. Det er egentlig synd. Gresskar er som et potet – kan brukes til alt, og har en litt søt, syrlig smak. Laget med brun farin og rør sukker, de er en sunnere valg. Med smak av kanel, muskat, ingefær og nellik, de er snadder. Jeg har også laget de med mørk sjokolade biter men sjokolade hadde jeg ikke. Nå er sjokolade skrevet på handleliste.
Pumpkin Muffins
It is always a nice treat with a visit on a sunday afternoon. It’s even better with a few hours notice in advance. Everyone that has driven the whole way out to us expects some type of refreshment and that should be expected. Often as soon as I am through with the telephone call, the first that goes through my mind is «aaaahh» what have we got in the cupboard or freezer that is good and sweet. Sunday afternoon is not the right time for cheese and biscuits. There is always something we can find if you have a recipe and some reserve ingredients on hand. After a quick look in the cupboard, I decided that my pumpkin muffins would be a good choice for the occassion. Pumpkin is unfortunately seldom used in Norway. That is really a shame. Pumpkin is like a potato – it can be used for everything, and has a sweet, sour taste. Made with brown and raw sugars, it is also a healthier choice. With the taste of cinnamon, nutmeg, ginger and cloves, it is great. I have also made it with dark chocolate pieces but I did not have chocolate this time. Chocolate is now written on the shopping list.
FREMGANGSMÅTE
1. Varm ovn til 180 grader. Plassere muffins former i en muffins brett.
2. Begynn og blande * havregryn, nøtter, brun farin og brun farin, evt sjokolade
sammen. Legg til side.
3. I en bolle, bland sammen de tørr ingrediensene – hvetemel, bakepulver, natron
Salt, kanel, muskat, ingefær og nellik.
4. I en stor kjøkken maskin bolle, pisk demarara sukker og egg. Redusere fart på
maskin og tilsett olje, gresskar, rømme, skrapet frøene fra vanilje stang og 1 ss fin revet skal fra fersk sitron.
5. Nå våt blandingen er godt blandet, tilsett halv parten av den tørre mel blandingen.
Kjør på lav hastighet til alt er blandet. Ha i resten av den tørre og miks.
6. Del deigen i muffins former til ca 3/4 fulle. Fordel toppingen
7. Stek muffins 20-25 minutter, til en pinner kommer ut uten vår deig.
INGREDIENSER
= 12 personer
Hva du bør ha i skapet fra før:
5dl hvetemel
1ts bakepulver
1ts natron
1 ts salt
1 ts kanel
1 ts malt muskat
1 ts malt ingefær
1/2 ts malt nellik
2 ss havregryn*
50 gram nøtter – pecan, valnøtter osv*
2 ss brun farin*
50 gram hakket mørk sjokolade* kan utelat
2 ss rom temperert meireie smør*
4 egg
2 ss rømme
2 dl raps olje
Muffins former
Kjøp:-
3 dl rørsukker (Demerarasukker)
1 vaniljestang
1 hermetisk boks gresskarpure
Fersk sitron