Gresskarsuppe med eple og koriander
Var det Taco fredag hos dere? Taco fredag er soleklar favoritten blant nordmenn. Utrolig men dessverre sånt. Undersøkelse gjennomført av Opplysningskontoret for frukt og grønt viser skremmende statistikk om salg av tortilla og tex mex. Kom igjen folkens, hvor er fantasien? En alternativ måltid lagt fra bunnen av trengs ikke ta lengre tid en så kalte nordmenns favoritt fredags middag, og jeg kan lover at den er sunnere, smaker godt og er sikkert billigere i tillegg. Hjem hos oss var Gresskar suppe på meny. Inspirasjon kom fra disse søte små mini gresskarene jeg kjøpt i uken og en tips av en venn som gjorde med oppmerksom på hans gulrot suppe med koriander olje. Så med inspirasjon fra to kilde var jeg i gang. Ikke kast vekk gresskar frøene. Legg de på stekebrett med Maldon salt og tørke de i ovn til de er sprø. Jeg oppbevarer de luft tett og er supert til spiselig pynt på suppe blant annet eller som knask snacks.
Pumpkin soup with apple and Coriander
Was it Taco Friday at your place? Taco Friday is the clear favourite among Norwegians. Unbelievable but unfortunately true. A survey by the Information Office for fruit and vegetables, shows a scary statistic regarding the sale of tortillas and tex mex. Come on people, where is your imagination? An alternative meal made from scratch doesn’t need to take longer to make than the so called Norwegians favourite Friday dinner. I can promise that it will be healthier, taste great and surely cheaper too. At home last night, Pumpkin Soup was on the menu. The inspiration came to me from these small mini pumpkins I bought during the week and a tips from a friend, on a carrot soup with coriander oil. With inspiration from two sources, I began. Don’t throw away the pumpkin seeds. Put them on a baking tray with Maldon salt and dry them out until they are crispy. I store them airtight and they are super for edible decorations on soup and other things or as a snack.
FREMGANGSMÅTE
1. Varm ovn til 200 grader.
2. Kutt av toppen på gresskar og fjern frø. Sett toppen på plass igjen og dekk hele gresskar med aluminiumsfolie. Stek midt i ovn ca 30 minutter.
3. Legg hel tomatene i kokende vann noe minutter. Nå huden sprekke kan du lett skrelle de.
4. Skrell løk, gulrøtter og poteter. Kutt i små biter.
5. Varm et klunk oliven olje i en gryte. Fres løk, gulrøtter og poteter til løk er mykt. Tilsett tomater og tomat i boks sammen med kyllingkraft. Småkoke 20 minutter.
6. Fjern gresskar fra ovn og forsiktig skrap ut gresskar kjøtt fra skallet med et skje, så at kun tynn huden fra gresskar er igjen. Ha gresskar kjøtt sammen med suppe i gryte.
7. Kjør suppe gjennom et stav mikser eller kjøkken maskin med blader. Sett tilbake på varmen og smak til med salt og pepper.
8. Skrell eple og kutt i terninger.
9. Kok eple med litt vann eller i mikrobølgeovn et per minutter til myk.
10. Kjør 1 dl koriander blader med presset saft av lime og litt oliven olje gjennom kjøkken maskin med blader til hakket.
11. Servere suppen i gresskar skal med eple og et par skje koriander.
INGREDIENSER
= 2 personer
Hva du bør ha i skapet fra før:-
Salt
Pepper
Oliven olje
Aluminiumsfolie
Kjøp:-
2 små gresskar
1 rødløk
3 gulrøtter
2 poteter
3 tomater
1 eple
Fersk koriander
1 lime
500 ml kyllingkraft
Boks hakket hermetisk tomater