Grønnkål fylt kyllingbryst
Onsdag – middag x 5d = 30m. Alt jeg lese om mat trender ute i verden er at grønnkål er kult og i mote. Den er den meste vitaminrike av kålsorter og blandet i smoothies er det super sundt og ikke minst fargerik. Rå eller kokt den kan brukes til det meste, det er kun fantasien som begrenser. For en kjapp middag som overraske, fylt, rullet kylling på spyd er imponerende og ser flott ut. Grønnkål har egentlig en veldig mild smak og kombinert med ruccola, feta og soltørket tomater, vi beholder kyllingen saftig gjennom stekingen. Det kommer et verden av muligheter for tilsvarende fylt kylling oppskrifter og dette kommer til bli en favoritt på ute grill i sommer. Det kommer mer om grønnkål. Gled deg.
Kale filled chicken skewers
Wednesday – middag x 5d = 30m. Of everything that I read about food trends in the world, Kale is cool and in fashion. It is the most vitamin rich of all the cabbages and mixed in smoothies it is super healthy, not to mention, colourful too. It can be used raw or cooked, in mostly everything, and it is only your fantasy that will limit its uses. For a quick dinner that will surprise, filled and rolled chicken on skewers are impressive and look great. The Kale really has a mild taste and combined with arugula, feta and sun dried tomatoes; we maintain the juiciness of the chicken during baking. There is a world of possibilities for similar filled chicken recipes and this will be a favourite on the bbq in summer. There will be more about Kale. Look forward to it.
FREMGANGSMÅTE
1. Varm ovn til 200 grader
2. Kutt poteter i mindre båter. Legg i en ild fast form og dryss med olivenolje, salt og pepper.
3. Stek midt i ovn ca. 30 minutter.
4. Kutt kyllingfilet i to på langs, så du har to tynn fileter for hver bryst. Gjerne bank med et kjøtt hammer.
5. Kutt feta i små firkanter.
6. Legg 1 ss feta ost, 1 ss soltørkede tomater, grønnkål og litt ruccola i midten av hver fillet. Rull opp og sikre med et trepinner.
7. Legg opp i en ild fast form. Dryss med olivenolje, salt og peper. Dekk med aluminiums folie og stek i ovn ca 20 minutter. Du kan fjern aluminiums folie det siste 5 minutter hvis du ønsker en gylden farge på kylling.
Servere kyllingspyd sammen med bakt potet båter.
INGREDIENSER
= 4 personer
Hva du bør har i skapet fra før:-
Olivenolje
Maldon Salt
Pepper
Trepinner
Aluminiums folie
Kjøp:-
Kyllingfilet – anbefaler 6 stykker til 4 personer
Grønnkål
Ruccola
Poteter
200 gram feta ost
Glass soltørkede tomater