Gulasjsuppe
Det er ikke grill sesongen enda, og på et dag da vinden blåste tvers gjennom, var det godt med litt kroppen varmer. Alt i ett – super enkelt, men dessverre litt lengre koketid til at faller på under 30 minutter, men ikke fullt så mye lengre. En definitivt «kroppen takker» da det inneholder bare grønnsaker, magert kjøtt og naturlig smaker. Det kan kalles suppe eller en gryte rett. Du bestemmer.
Goulash Soup
It isn’t the season for bbq yet, and on a day when the wind blew right through us, it was good to come home to a body warmer. All in one –easy, but unfortunately a little longer cooking time for it to fall under the made under 30 minutes category, but not so much longer. Definitely a “body thanks you” as it contains only vegetables, lean beef and natural flavours. It is both a soup and a stew. You decide.
FREMGANGSMÅTE
1. Skrell løk og kutt i stor terninger.
2. Ha en klunk olje i en stor gryte og fres løk til gylden.
3. Skjær kjøtt i terninger. Ha kjøtte i gryte med løk og rør om.
4. Skrell gulrøtter og hvitløk.
5. Kutt gulrøtter og paprika i terninger. Finhakk hvitløk.
6. Ha kuttet grønnsakene i gryten sammen med karve, salt, pepper, paprika og hel tomater.
7. Tilsett ca 5 dl vann til blanding er godt dekket. Sett på lokk og småkoke 30 minutter.
8. Skrell poteter og kutt i biter.
9. Smak til med mer salt og pepper, alt etter smak. Tilsett poteter og kok med lokk til poteter er mykt
– ca 15 minutter til.
Servere.
INGREDIENSER
= 4 personer
Hva du bør ha i skapet fra før:-
Rapsolje
1 ts karvefrø
Salt
Pepper
4 ts paprikapulver
Kjøp:-
400 gram okse – mørbrad
2 løk
2 gulrøtter
2 grønn paprika
4 hvitløksbåter
2 tomater
5 poteter