Gulrotkake med mandler
Vinterferie uke er blitt kake uke, og her kommer en til kose oppskrift for after ski, dessert eller en «anytime» kake. Med gulrøtter og mandler er det et mer fornuftig valg. Den var fortreffelig på kake salg i idretts stevner i helgen som er bevis at aktiv tenåringer kan velge klokt og. Jeg raspet lime skallet over kake til slutt som er frisk og fargerike.
Carrot cake with almonds
Winter holiday week has become cake week and here comes a cosy recipe for after ski, dessert or an anytime cake. With carrots and almond’s it is a better choice. It sold out during athletic competition cake sale last the weekend, which proves that active teenagers can make a clever choice too. I finely grated lime rind over the cake, which is both fresh and colourful.


FREMGANGSMÅTE
1. Varm ovn til 175 grader
2. Dekk bunn av en rund panne med bakepapir
3. Skrell og rasp gulrøtter.
4. Pisk sammen egg og sukker til lett og luftig. Bland inn olje, kanel, natron, mel og gulrøtter.
5. Ha røre inn i bake form og stek i ovn ca. 40 minutter. Fjern fra ovn og kjøl på rist.
6. Rør sammen rom temperert smør, philadephia ost, melis og vanilje sukker.
7. Fordel glasur på side og toppen av avkjølt kake.
8. Fin rasp lime skall og fordel over kake.
INGREDIENSER
= ca 12 personer
Hva du bør ha i skapet fra før:-
4 egg
1,5 dl rapsolje
50 gram smør
3 dl sukker
2 ts kanel
2 ts natron
125 gram melis
2 ts vanilje sukker
200 gram hvetemel
bakepapir
Kjøp:-
100 gram philadelphia ost
1 lime
5 dl revet gulrot (ca 4 stor)
30 gram mandler
































































































































































































































