Hans Petter brød – Havrebrød
Med vår «Wanted Bread or Alive» kampanje vi har testet ut flere nye og spennende brød oppskrifter. Den her er en av det beste vi har prøvd og dermed kan anbefales på det sterkeste. Med kaldheving i kjøleskap overnatt, du slippe å stå opp så alt for tidlig om morgen for ny bakt brød til frokost. Nydelig med ny rørte Norsk jordbær syltetøy!
Hans Petter bread – Oatmeal bread
With our «Wanted Bread or Alive» campaign we have tested many new and exciting bread recipes. This one is one of the best we have tried. We highly recommend it. With cold rising in the refrigerator overnight, you don’t have to get up so early in the morning for freshly baked bread for breakfast. Wonderful with fresh made Norwegian strawberry jam!

FREMGANGSMÅTE
Dag 1:-
- Rør ut gjær i 7 dl kaldt vann.
- Bland alle tørr ingrediensene i en bolle og tilsett gjær vann.
- Elt med kjøkken maskin i 5 minutter til godt blandet sammen.
- Dekk bolle med plastikkfolie og sett i kjøleskap til heving i minst 12 timer.
Dag 2:-
- Sett deigen og bollen på kjøkkenbenken i 30 minutter.
- Del deigen i to og elt med litt ekstra mel.
- Spray brød form med formfett og legg dem i brødform. Etterhev til dobbel størrelse.
- Forvarm ovn til 250 grader celcius.
- Pensel toppen med vann, og strø med kornsblanding.
- Sett brødene i ovnen sammen med en ildfast skål med vann.
- Sett ned temperaturen til 210 grader og stek i ca 45 minutter.
- Banke på bunnen av brødene og hvis du høre en hul lyd – da er brød ferdig
- Fjern form og avkjøl på rist.
INGREDIENSER
= 2 brød
Hva du bør ha i skapet fra før:-
700 gram hvetemel
10 gram fin salt
1 pose tørr gjær (50 gram)
Plastikkfolie
Formfett
Kjøp:-
200 gram havremel
50 gram linfrø
Kornsblanding
































































































































































































































