Havrekjeks
Jeg er alltid på jakt etter noe spennende til barnets mat pakke, og det er ofte et utfordringen. Det er slitsomt, dag etter dag, til å finner på noe nytt som begge frister og smaker. Ikke bare det, det må også være noe lunde sundt og passende. Hva med hjemmelaget havrekjeks? Alle liker hjemmelaget kjeks, varm, og rett fra ovn. Disse kan jeg anbefaler. Du sikkert alt i skapet allerede og dermed behøver ikke å handler inn, er ikke det er et bonus? I løpet av 30 minutter, du vil har kjeks klar nå barnet kommer hjem fra skolen, eller, du kan steke de mens du spiser middagen, og de er vel klar til neste dagens matpakke. Smør, sirup og vann varmes opp i en gryte. Tilsette natron, brun farin, kokos, havregryn og hvetemel. Lage rundinger med deigen og press ned med håndflaten før steking i 20 minutter på 160 grader. Det bli muligens, ikke noe igjen til matpakken, det meste bli vel sluket opp sammen med en god kopp kaffe. Som et dessert, er kjeks sikkert nydelig sammen med vanilje is.
Oatmeal cookies – school lunch or a snack after school
I am always on the lookout for something exciting to the kid’s school lunch box, and it is often a challenge. It is tiring, day after day, to find something new that is both exciting and acceptable. Not only that, it must be somewhat heathy and fitting. What about homemade oatmeal cookies? Everyone loves homemade, warm cookies straight from the oven. I can recommend these. You probably have everything needed already in your cupboard already and don’t need to shop for anything, and isn’t that a bonus? In 30 minutes, you will have the cookies ready when the kids come home from school, or, you can cook them while you are eating dinner, and then they will be ready for the next day’s lunch box. Butter, syrup and water is mixed, and warmed in a pan. Add bicarbonate of soda, brown sugar, coconut, oats and flour. Make rounds with the mixture and then press them down with the palm of your hand, before baking at 160 degrees for 20 minutes. Perhaps, there will be none left for the lunch box, most of the cookies are surely been devoured with a good cup of coffee. As a dessert, the cookies are delicious together with a scoop of vanilla ice cream
FREMGANGSMÅTE
1. Varm ovn til 160 grader.
2. I en gryte, blande sammen smør, sirup og 2 ss vann. Rør til en fin blanding. Fjern fra varmen og tilsett natron og resten av ingrediensene.
3. Lage rundinger av kjeks og legg på stekebrett dekket med bakepapir. Flate ut litt ved å presse ned med håndflaten.
4. Stek 20 minutter og avkjøl på brett. Kjeks bur føler litt mykt nå de kommer fra ovn og hardner som de avkjøler.
Oppbevar lufttett. De holder i ca. 1 uke
INGREDIENSER
= ca 24 kjeks
Hva du bør ha i skapet fra før:-
125 gram meierier smør
2 ts mørk sirup
1/2 ts natron
1,25 dl brun farin
0,5 dl kokos
90 gram havregryn
150 gram hvetemel
Bakepapir