Herbies lemon myrtle svinekotellet med grønnsakspure
Lemon myrtle er ukjent her i Norge. Den er et blomstrende nativt busk som vokse i nord Australia – Backhousia citriodora. Den har fått navnet sitt på grunn av sin sterkt sitrus lukt fra bladene, akkurat som sitrongress. Historisk sett var den brukt i mat og som medisin. «Bushfood» eller «bush tucker» er en utrykk brukt i Australia som beskriver råvarer fra naturen – deres oversettelse for organisk kortreist mat. Den gode nyheter er at tørket lemon myrtle krydder skal snart kommer til Norge og du ville kunne nyter den i mange forskjellige oppskrifter fra fisk til pasta, te, kake og is. Gled deg. Spode, Skaugum, Villeroy Boch, Freemoverdesign fra Glass Thomsen.
Herbies lemon myrtle pork cutlet with vegetable pure
Lemon myrtle is unknown here in Norway. It is a flowering native bush that growns in northern Australia – Backhousia citriodora. It has it’s name due to it’s strong citrus smell from the leaves, like lemongrass. Historically it was used for food and medicine. “Bushfood” or “bush tucker” is a term used in Australia that describes ingredients found in the nature – their translation for organic local food. The good news is that dried lemon myrtle spice will soon be available in Norway and you will be able to enjoy it in many different recipes from fish to pasta, tea, cakes and ice cream. Look forward to it. Spode, Skaugum, Villeroy Boch, Freemoverdesign fra Glass Thomsen.
FREMGANGSMÅTE
1. Del purre i to på langs og vask godt. Kutt i skiver.
2. Skrell sellerirot. Kutt sellerirot, blomkål og squash i mindre biter.
3. Kok opp grønnsakene sammen i vann til grønnsakene er mykt. Mos med melk og smør.
4. Dryss herbie’s lemon myrtle krydder på begge side av koteletter.
5. Varm opp en stekepanne eller jern panne på høy varmen og stek koteletter på begge sider til gylden brun.
Servere koteletter med grønnsaks pure og litt timian blader
INGREDIENSER
= 4 personer
Hva du bør ha i skapet fra før:-
Melk
Meierier smør
Kjøp:-
Herbie’s lemon myrtle krydder
Svine Nakke koteletter
1 blomkål
1 små sellerirot
1/2 squash
1/2 purre
Fersk timian