Hjort indrefilet med plommekompott og sellerirotmos
Jeg gleder meg sånn til jul i år, og min juleferie, begynner i kveld. Jeg ta natt tog over fjellet til Vinter Wonderland med masse snø, kulde og en vidunderlig jule stemning. Hytten er allerede pyntet til jul, bortsatt fra juletre som familien er ikke helt enig om. Foreldrene synes det er helt topp med vår egen selv hugget tre fra hagen i Bergen, men tenåring synes det er stygt og spinkete. Jeg vet at hun vil nekter å hjelpe til med pynting, men det er ikke noe nytt. Det jeg gleder meg mest til er al maten jeg kommer til å lager over de neste to ukene. Det bli jammen bra med en god daglig ski tur. Som tradisjon tror bli det pinnekjøtt på julaften, men vilt må man har på fjellet. Det hanger bare sammen. En av favoritten er den hjortefilet. Den er så veldig enkelt og fort å lager og uten en tung saus kan man nytter den naturlig smaken av selve kjøttet. Håper dere få en vilt jul og.
Venison filet with plum kompott
I am looking so forward to Christmas this year, and my holidays begin tonight. I will take the night train over the mountain to Winter Wonderland with heaps of snow, freezing temperature and a beautiful Christmas ambience. The cabin has already decorated for Christmas, except for the Christmas tree, which the entire family does not agree with. We parents believe it is great with our own and self-cut tree from our own garden in Bergen, but the teenager says that it is ugly and too thin. I know that she will refuse to help with the decorations, but that is nothing new. What I am looking most forward to is all the food I will be making over the next two weeks. It will be good with a daily ski tour. As is tradition, it will be dried sheep ribs (Pinnekjøtt) on Christmas Eve, however, we must have wild game in the mountains. Those two elements just hang together. One of my favourites is this Venison. It is quick and easy to make and without a heavy sauce, you can enjoy the natural taste of the met. I hope you have a wild Christmas too.


FREMGANGSMÅTE
1. Finhakk timian. Rull hjortefilet i timian, salt og pepper til Dekket med krydder. Legg i rom temperatur 30 minutter.
2. Varm oven til 180 grader.
3. Skrell poteter og sellerirot og kok i vann.
4. Smelt smør i en stekepanne og brun hjort godt på alle sider.
5. Dekk fileter med aluminiums folie og legg i ovn 20 minutter.
6. Fyll et gryte med vann og kok opp.
7. Del plomme i to og fjern stein.
8. I en små gryte kok plomme, tilsett brun farin, litt vann til Plomme er mykt. Tilsett balsamico og rør sammen.
9. Del purre i to og vask godt. Legg 4 blader i kokende vann for 1 minutt til Purre er mykt. Fjern fra vann.
10. Kok sukker erter i purre vann, 1 minutt. Fjern fra gryte og legg I en isbad. Akkurat før servering varme opp i en tørr panne.
11. Sil ut vann fra poteter og mos sammen med litt smør og fløte.
12. Hjort filet kuttes evt. i mindre biter.
13. Anrett purre i et ring på tallerken og legg potetmos opp i. Servere hjort med potetmos i purre, plommekompott og sukker erter.
INGREDIENSER
= 4 personer
Hva du bør ha i skapet fra før:-
Maldon salt
Pepper
2 ss brun farin
1 ss balsamico eddik
50 gram meierier smør +
Kremfløte
Aluminiumsfolie
Kjøp:-
1 kg hjort indrefilet
Fersk timian
8 stk plomme
6 poteter
1 små sellerirot
4 stk purre blader
Beger eller pose sukkererter
































































































































































































































