Hummer og reker skagensalat
Er det bare meg som synes tiden flyr? Plutselig er det helg igjen. Med dårlig vær melding på Vestlandet, tenke jeg at tiden er inne for innendørs kos med god mat og noe godt i glasset. Hva med en skalldyr salat i kveld? Enten som et forrett eller en større porsjon til hovedrett. Uansett hvilken du velge er denne garantert å være vellykket. Spar på oppskriften, fordi oppskriften er like god i mini porsjoner for kanapés som en velkomst appetitt vekker til gjester, enten på ristet bagetter og brød eller på ferdig skåler du få kjøpe i butikker. Dette er skagen på en vri og med hummer fordi du fortjener det.
Lobster and shrimp salat «skagen»
Is it just me that believes that time flies? Suddenly it is the weekend again. With a bad weather forecast for our region, I thought that the time was right for inside enjoyment with good food and something good in a glass. What about a shellfish salad? Either as an appetiser or a bigger portion to a main course. Regardless which you choose, it is a recipe for success. Save this recipe, as it is just as good in mini portions for welcome canapés for your guests, on either a baguette or toast, or those readymade cups that you can buy in the shops. This is a “skagen” with a twist, with lobster because you deserve it.
FREMGANGSMÅTE
1. Del hummer i to og fjern kjøtt. Hakk.
2. Skrell fersk rekker og hakk.
3. Skrell rødløk. Finhakk.
4. Hakk 3 ss dill.
5. Bland alt sammen med saft av fersk presset sitron og 2 dl creme fraiche.
Smak til med salt og pepper.
INGREDIENSER
= 4 personer
Hva du bør ha i skapet fra før:-
Maldon Salt
Pepper
Kjøp:-
1 ferdig kokt hummer
200 gram fjord rekker
Sitron
Dill
Creme fraiche
Baby spinat blader
Rød løk